Το Θέατρο Κολωνού ανοίγει και φέτος την αυλαία του για ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτισμού, φιλοξενώντας από τις 10 έως τις 30 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Κολωνού 2026, με συνολικά 20 παραστάσεις και εισιτήρια που ξεκινούν μόλις από 5 ευρώ.

Τη διοργάνωση έχει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το πρόγραμμα επιχειρεί να συνδυάσει την αρχαία γραμματεία και τα κλασικά έργα με τη σύγχρονη θεατρική δημιουργία και τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου με την κωμωδία «Εκκλησιάζουσες: Γυναίκες στην Εξουσία». Στη συνέχεια, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει έργα σημαντικών δημιουργών, μεταξύ των οποίων ο Ευριπίδης, ο Μολιέρος, ο Σοφοκλής, ο Σαίξπηρ και ο Γκαίτε.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο «Ίων» του Ευριπίδη, ο «Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου, η επιθεώρηση «Εγώ θα σας τα πω!», το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ, οι «Συνένοχοι» του Γκαίτε, καθώς και οι παραστάσεις «AI MILIA», «Offelia», «Ακριβούλα μου», «Κλημεντίνες χωρίς κουκούτσι» και «Thy Eternal Summer».

Ξεχωριστή θέση στο φετινό πρόγραμμα έχει και η πρώτη θεατρική μεταφορά του «Επιτάφιου του Περικλή» του Θουκυδίδη, η οποία θα παρουσιαστεί στις 25 Σεπτεμβρίου. Η αυλαία θα πέσει στις 30 Σεπτεμβρίου με την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, σε νέα σκηνική προσέγγιση.

Πολιτισμός με χαμηλό εισιτήριο και προσβασιμότητα

Το Φεστιβάλ Κολωνού έχει ως βασικό στόχο να παραμείνει ένας ανοιχτός και προσβάσιμος πολιτιστικός θεσμός. Για τον λόγο αυτό, οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 5 και 10 ευρώ, ώστε οι παραστάσεις να είναι προσιτές σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό.

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων έχει προβλέψει πλήρεις υπηρεσίες προσβασιμότητας για τρεις παραστάσεις: τον «Κατά Φαντασίαν Ασθενή» στις 12 Σεπτεμβρίου, την επιθεώρηση «Εγώ θα σας τα πω!» στις 16 Σεπτεμβρίου και την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» στις 30 Σεπτεμβρίου.

Στις συγκεκριμένες παραστάσεις θα παρέχονται διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, υπερτιτλισμός και ακουστική περιγραφή, ενώ μία ώρα πριν από την έναρξη θα πραγματοποιείται και απτική ξενάγηση στα σκηνικά στοιχεία.

Οι υπηρεσίες προσβασιμότητας σχεδιάζονται και παρέχονται από την ATLAS E.P. με την υποστήριξη της Ομάδας Εργασίας Προσβασιμότητας και Συμπερίληψης του Δήμου Αθηναίων.

Το Θέατρο Κολωνού βρίσκεται στις οδούς Ιωαννίνων και Καπανέως στον Κολωνό και είναι πλήρως προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00.

Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται σε διαφορετικές ημερομηνίες, ανάλογα με την περίοδο των παραστάσεων, ενώ περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων θα διατίθεται και στο θέατρο δύο ώρες πριν από την έναρξη κάθε εκδήλωσης.

Το Φεστιβάλ Κολωνού 2026 επιχειρεί έτσι να μετατρέψει για ακόμη μία χρονιά τον λόφο του Κολωνού σε έναν μεγάλο υπαίθριο χώρο πολιτισμού, φέρνοντας κοντά το κλασικό θέατρο, τη σύγχρονη δημιουργία και ένα κοινό που αναζητά ποιοτικές παραστάσεις σε προσιτές τιμές.

Από Newsroom