Κόσμος

Φεγγάρι του κόκκινου Ελαφιού: Σήμερα Σάββατο η μεγάλη πανσέληνος του Ιουλίου

Το μαγικό φεγγάρι του κόκκινου ελαφιού – Η πανσέληνος… προαναγγελία του

Αυγούστου

Η πανσέληνος του Ιουλίου έρχεται στις 24 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 05:36 το πρωί. Ονομάζεται αλλιώς το «Φεγγάρι του Ελαφιού» ή «Πανσέληνος του Κεραυνού».

Σύμφωνα με τη ΝASA, η Σελήνη θα είναι ακριβώς απέναντι από τον Ήλιο το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουλίου 2021, όμως για πολλές χώρες μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, το φεγγάρι θα βρίσκεται στην κορύφωσή του, το Σάββατο στις 24/7.

Η πανσέληνος του Ιουλίου… υψώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στον ουρανό. Πρόκειται για το φεγγάρι πριν την μεγαλύτερη πανσέληνο όλου του έτους, στις 21 Αυγούστου και παρότι φαίνεται από την Πέμπτη το βράδυ σαν… ολόγιομο, ολοκληρώθηκε ακριβώς στις 05:36 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Τι είναι το «Φεγγάρι του Ελαφιού»
Το όνομα «Φεγγάρι του Ελαφιού» προήλθε από την παράδοση που θέλει τα κόκκινα ελάφια να αναπτύσσουν βελούδινο τρίχωμα. Επίσης, τη συγκεκριμένη περίοδο, τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών είναι στην πλήρη ανάπτυξή τους.

Λέγεται πως οι πρώτοι κάτοικοι της Αμερικής τού έδωσαν αυτό το όνομα, καθώς τότε οι λαοί δεν χώριζαν τον χρόνο σε μήνες, αλλά σε Πανσελήνους. Για παράδειγμα, αντίστοιχα, η πανσέληνος του Ιουνίου λέγεται «Φεγγάρι της Φράουλας», του Σεπτεμβρίου «Φεγγάρι της Σοδειάς», του Οκτωβρίου «Φεγγάρι των Κυνηγών» κ.ο.κ.

Μάλιστα, το ολόγιoμο φεγγάρι θα φαίνεται για περίπου τρεις ημέρες, από το απόγευμα της Πέμπτης έως το πρωί της Κυριακής.
Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Ο Ελπιδοφόρος για επίσκεψη Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: