Εκδηλώσεις

ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ «Η Μικρασιάτισσα Γυναίκα – Η πρώτη Φεμινίστρια της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας!»

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης σας προσκαλεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και ώρα 12 μ.μ. σε μια θεματική ξενάγηση στις μουσειακές συλλογές της, με τίτλο:
«Η Μικρασιάτισσα Γυναίκα –

Η πρώτη Φεμινίστρια της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας!»

Στο πλαίσιο της θεματικής ξενάγησης η ΕΣΤΙΑ επιδιώκει να αποδώσει φόρο τιμής στον αγώνα των γυναικών της Μικράς Ασίας να αναδομήσουν τις ζωές τους και παράλληλα να τιμήσει και να ενθαρρύνει τις σύγχρονες ηρωίδες-γυναίκες, που έρχονται αντιμέτωπες με οποιοδήποτε φαινόμενο βίας, αποτελώντας έτσι τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος.

Η Μικρασιάτισσα γυναίκα αντιμετώπισε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Ξεριζώθηκε από την πατρίδα της, έχασε την περιουσία της, στερήθηκε κάθε κοινωνικό αξίωμα, κακοποιήθηκε λεκτικά και σωματικά, κρίθηκε ανεπιθύμητη και χαρακτηρίστηκε ως “ξένη” στην ίδια της τη χώρα, χωρίς όμως ποτέ να υποκύψει στη ζοφερή μοίρα της.
Αγωνίστηκε και απάντησε στην απαξίωση και τον χλευασμό  με σθένος, επιμονή και υπομονή! Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και με όπλο την αξιοσύνη της ανέστησε το σπιτικό της, διεκδίκησε τον σεβασμό, κατέκτησε τα ανθρώπινα και κοινωνικά της δικαιώματα, δίδαξε ήθος και πολιτισμό, διατηρώντας ζωντανά τα έθιμα και τις παραδόσεις της.

Η συμμετοχή στη θεματική ξενάγηση είναι ελεύθερη.

Διάρκεια: 90’

 Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία της ΕΣΤΙΑΣ (έως 24/11) .
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 15:00 | Τηλέφωνο: 210 9333702& 2109330274

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Κοπή Πίτας Παγγεραγωτικού Σύλλογου Μυτιλήνης Αθηνών

Απάντηση