Επεισόδια μετά την πορεία για Τέμπη δύο συλλήψεις 10 προσαγωγές

Πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών  στην πλατεία Συντάγματος το συλλαλητήριο για το έγκλημα των Τεμπών, με βασικό αίτημα να μην συγκαλυφθούν τα αίτια που οδήγησαν στη σύγκρουση των δύο τρένων που άφησε πίσω της τουλάχιστον 57 νεκρούς.

Σωματεία εργαζομένων, μαθητικοί και φοιτητικοί σύλλογοι έδωσαν δυναμικό παρών στο κέντρο της Αθήνας, απαιτώντας οι υπεύθυνοι της τραγωδίας να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί ως την τελική δικαίωση» είναι το μήνυμα που έστειλαν οι ομιλητές από σωματεία και συνδικάτα στο μεγάλο συλλαλητήριο εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη. Στο τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε  πορεία προς τα γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου στο Μεταξουργείο.

«Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Σήψη και μπόχα το σύστημα εκπέμπει, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα Τέμπη», «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» και «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», είναι μερικά από τα συνθήματα που δονούν την ατμόσφαιρα στη συγκέντρωση.

 

Δέκα προσαγωγές και δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια μετά τη συγκέντρωση και την πορεία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Την πορεία ακολούθησαν μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη όταν μία μικρή ομάδα αγνώστων πέταξε μάρμαρα, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών και προκάλεσε φθορές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 με πρωτοβουλία διάφορων Σωματείων, Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περίπου 12.000 ατόμων, στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

διάβασε και αυτό  Τρισάγιο από τον Αμερικής Ελπιδοφόρο για τους νεκρούς της 11ης Σεπτεμβρίου

Με το πέρας της συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος, τα εν λόγω άτομα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας κινούμενα επί της οδού Πανεπιστημίου, ενώ στη συνέχεια διασπάστηκαν και κινήθηκαν σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις.

Μεμονωμένο περιστατικό σημειώθηκε, όταν ολιγομελής ομάδα ατόμων εκτόξευσε μάρμαρα, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν επί της πλατείας Καραϊσκάκη, προκαλώντας παράλληλα μικροφθορές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 10 προσαγωγές και 2 συλλήψεις ατόμων, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί».

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ο Δήμος Καλλιθέας και η Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.) διοργανώνουν σεμινάριο με…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: