Γεκές Αρχές πραγματοποίησαν σήμερα εφόδους στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bankρμανι στη Φρανκφούρτη και σε υποκατάστημα στο Βερολίνο, στο πλαίσιο έρευνας για πιθανό ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου 30 αστυνομικοί με πολιτικά εισήλθαν στα γραφεία με εντολή της τοπικής Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, η οποία διερευνά προς το παρόν άγνωστα στελέχη της τράπεζας.
Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» αναφέρει ότι στο παρελθόν η Deutsche Bank είχε εμπορικές σχέσεις με ξένες εταιρείες, οι οποίες ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκαν για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η τράπεζα δήλωσε πως συνεργάζεται πλήρως με τα στελέχη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Εγκλήματος (BKA), ενώ πηγές του «Der Spiegel» χαρακτηρίζουν την υπόθεση «εξαιρετικά ευαίσθητη».
Η Deutsche Bank έχει βρεθεί στο παρελθόν στο επίκεντρο υποθέσεων σχετικά με ανεπαρκείς ελέγχους για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και καθυστερημένες αναφορές ύποπτων συναλλαγών. Ειδικότερα, τον Απρίλιο του 2022 είχε προηγηθεί έρευνα της Εισαγγελίας, της BKA και της Ομοσπονδιακής Αρχής Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (BaFin), η οποία είχε οδηγήσει στη διορισμό προσωρινού ειδικού εκπροσώπου στην τράπεζα για την παρακολούθηση των διαδικασιών καταπολέμησης ξεπλύματος και χρηματοδότησης τρομοκρατίας.
Η Deutsche Bank αναμένεται να δημοσιοποιήσει αύριο τα οικονομικά της στοιχεία για το τέταρτο τρίμηνο και ολόκληρο το έτος 2025. Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν ήδη προκαλέσει πτώση 3% στη μετοχή της.