Πυροδοτεί το κλίμα των δημοτικών εκλογών στη Καλλιθέα η Ελληνική Αυγή

Ουτε λίγο ούτε πολύ με επιστολή της προς το δήμαρχο Καλλιθέας η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για την ΚΑΛΛΙΘΕΑ απαιτεί ίση μεταχείρηση με τους άλλους δημοτικούς συνδυασμους. Προχωρώντας ακόμα παραπέρα απειλεί ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου ώστε να αποδοθούν οι ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες που προβλέπονται από τις διατάξεις της κείμενης εκλογικής νομοθεσίας.

Προς τον Δήμαρχο Καλλιθέας κ Δημήτρη Κάρναβο

Κοιν: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικούς Συμβούλους

Με την παρούσα διαμαρτυρόμεθα εντόνως για τον αποκλεισμό του συνδυασμού μας «Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα» από την κοινή σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17/04/2019 στο Δημαρχείο Καλλιθέας με θέμα τον καθορισμό του τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών στους συνδυασμούς των υποψηφίων, για την προβολή τους κατ’ εφαρμογή της ΥΑ 24923/04-04-2019.

Στην υπουργική αυτή απόφαση προβλέπεται ρητώς ότι στην κοινή σύσκεψη καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι επικεφαλής των συνδυασμών υποψήφιοι Δήμαρχοι ή εκπρόσωποι των συνδυασμών τους. Περαιτέρω, ορίζεται ότι η διάθεση των δημοτικών χώρων γίνεται αναλογικά και επί ίσοις όροις χωρίς να επιτρέπεται αποκλεισμός ουδενός συνδυασμού.

Εντούτοις, εσείς, καίτοι εδώ και πολύ καιρό είσαστε γνώστες των δημοσίων εξαγγελιών και δραστηριοτήτων του συνδυασμού μας περί της καθόδου μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με πλήρη ψηφοδέλτια, δεν μας προσκαλέσατε προκειμένου να συμμετάσχουμε στην κοινή σύσκεψη, ούτε λάβατε υπόψιν τον συνδυασμό μας κατά την διαδικασία κατανομής των δημοτικών χώρων.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

1ο Δηλώνουμε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι ο συνδυασμός «Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα» θα συμμετάσχει με πλήρη ψηφοδέλτια στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 με υποψήφιο Δήμαρχο τον υπογράφοντα την παρούσα Τρύφωνα Μπουγά.

2ον Ζητούμε όπως κατά την προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την οποία θα ληφθεί απόφαση για την διάθεση των κοινοχρήστων χώρων στους συνδυασμούς των υποψηφίων Δημάρχων κατά την προεκλογική περίοδο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2019, να υπάρξει σχετική πρόνοια για την διάθεση τέτοιων χώρων αναλογικά και επί ίσοις όροις και στον συνδυασμό μας «Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα», όπως ακριβώς προβλέπεται στην ΥΑ 24923/04-04-2019.

Σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθούμε νομικά κατά παντός υπευθύνου ώστε να αποδοθούν οι ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες που προβλέπονται από τις διατάξεις της κείμενης εκλογικής νομοθεσίας. Καλλιθέα, 19-04-2019 Μετά τιμής,

ΜΠΟΥΓΑΣ ΤΡΥΦΩΝ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για την ΚΑΛΛΙΘΕΑ

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Είναι η τρίτη φορά που δυναμιτίζεται το κλίμα μετα την  έγκληση και μήνυση για  εξύβριση  και συκοφαντική δυσφήμιση κατά του υποψηφίου Δημάρχου Καλλιθέας Γιάννη Βακαλόπουλου και δύο δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας και τα επεισόδια πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Τι έγινε αντίστοιχα στο Πέραμα.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Περάματος του ΚΚΕ, τονίζει ότι αποδεικνύεται πως η μόνη συνεπής δύναμη ενάντια στο φασισμό, είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Η ανακοίνωση της η ΚΟ Περάματος του ΚΚΕ

«Άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται στο Πέραμα, ότι όλοι πλην του ΚΚΕ «κλείνουν το μάτι» στην φασιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, στο όνομα της «δημοκρατίας».

Άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η μόνη συνεπής αντιφασιστική δύναμη είναι το ΚΚΕ, γιατί παλεύει να γκρεμιστεί συθέμελα το ίδιο το σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό!

Στη διακομματική επιτροπή που πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου στο Πέραμα για τον καθορισμό των χώρων που θα αξιοποιηθούν προεκλογικά από κόμματα και συνδυασμούς για τις εκλογές, έδειξαν όλοι το πρόσωπο τους και τις κοινές αγωνίες τους!

Στο εισηγητικό σημείωμα της δημοτικής αρχής ΣΥΡΙΖΑ παραλήφθηκε η παλαιότερη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που μέχρι τώρα τηρούνταν, ότι ποτέ θα δεν δίνεται χώρος για εκδηλώσεις και προπαγανδιστικό υλικό στην φασιστική Χρυσή Αυγή.

Μετά από παρέμβαση της εκπροσώπου του ΚΚΕ, ότι αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει η διακομματική να τοποθετηθεί και να ψηφίσει για το θέμα, τότε όλα τα «μπουμπούκια» της δημοκρατίας «άνθισαν»!

  • Οι εκπρόσωποι της ΝΔ, για το ευρωψηφοδέλτιο και την δημοτική παράταξη του Λαγουδάκου, αρνήθηκαν να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση του ΚΚΕ, δηλώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να έχει «ίση μεταχείριση»!
  • Οι εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, για το ευρωψηφοδέλτιο, για το περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Σγουρού και την δημοτική παράταξη του Παρασκευόπουλου, αρνήθηκαν να τεθεί η πρόταση του ΚΚΕ στην ψηφοφορία.
  • Η δημοτική παράταξη του Τερζή που συναντιέται και φωτογραφίζεται με τους ΑΝΕΛ, αρνήθηκε να αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή από τον καταμερισμό των χώρων και αποχώρησε.

Το συμπέρασμα είναι ένα! Αφού η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ «τσαλάκωσε» την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την οποία απέκλειε εξ’ αρχής τη Χρυσή Αυγή, όλοι μαζί μετά, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, διέλυσαν την διακομματική επιτροπή διότι δεν θα έχει «ίση μεταχείριση» η φασιστική Χρυσή Αυγή!

Το «προοδευτικό μέτωπο» του ΣΥΡΙΖΑ «ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά» τους μάρανε!

Ο λαός του Περάματος έχει άλλο ένα εξόφθαλμο γεγονός να αξιοποιήσει και να μαυρίσει όλους αυτούς που κλείνουν το μάτι στην Χρυσή Αυγή -ο καθένας για το δικό του λόγο- όλους αυτούς που είναι ενάντια στο φασισμό μόνο στα λόγια, αλλά στην πράξη δεν έχουν κανένα πρόβλημα η Χρυσή Αυγή να χύνει τη δηλητηριώδη, εμετική και φασιστική προπαγάνδα της!».

Facebook Comments Box

Απάντηση