ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δημήτρης Δεληασλανίδης: Οι Ενεργοί Πολίτες αποτελούν Πυλώνα Υγιούς Ανάπτυξης της Πόλης

Σε μια πόλη ενεργοί πολίτες θεωρούνται εκείνοι οι άνθρωποι που έχουν τη διάθεση και την αποφασιστικότητα να συμμετέχουν στη διαμόρφωση της καθημερινότητάς τους στην
τοπική κοινωνία. Λαμβάνουν ενεργό ρόλο καθώς φροντίζουν να έχουν ισχυρή περιβαλλοντική συνείδηση, τους ενδιαφέρει επι της ουσίας η συλλογική ευημερία και συμβάλουν στην ανάπτυξη με το να ενημερώνονται και να ενημερώνουν τους συμπολίτες τους καθώς και όταν γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Στα πρώτα στάδια της ζωής, η οικογένεια και το σχολείο αποτελούν τους πιο σημαντικούς θεσμούς που διαμορφώνουν έναν ενεργό πολίτη, ενώ στην ενήλικη ζωή υπάρχουν πολλοί τρόποι ένας ενεργός πολίτης να συμμετέχει στη πόλη. Ο εθελοντισμός σε μια τοπική οργάνωση ή σύλλογο αποτελεί πολύ καλό παράδειγμα για να ξεκινήσει κάποιος, ενώ
παράλληλα παρέχουν ευκαιρίες έκφρασης ώστε να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων
και ενδιαφερόντων.

Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους συμμετοχής ενεργά στα δρώμενα της πόλης μας
δεν είναι άλλος από την εκλογή στα δημοκρατικά θεσμικά όργανα που διεξάγουν ανοιχτές
συνεδριάσεις για το κοινό, όπως το δημοτικό συμβούλιο και τα συμβούλια των κοινοτήτων.
Στην Καλλιθέα με κριτήριο τον πληθυσμό διαμορφώνονται χωροταξικά τρεις δημοτικές
κοινότητες. Ξεκινώντας από την παραλία έχουμε τη 2 η κοινότητα (νότια) και ανεβαίνοντας
προς την Αθήνα έχουμε κατά σειρά την 1 η (κέντρο) και την 3 η κοινότητα (βόρεια). Τα
συμβούλια συνεδριάζουν τουλάχιστον μια φορά το μήνα και επικεντρώνονται στη
συζήτηση θεμάτων καθημερινότητας και προτείνουν λύσεις μέσα από γόνιμο διάλογο.
Συμμετέχοντας σε αυτά τα όργανα, οι πολίτες μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους και
να συμβάλλουν στις αποφάσεις που λαμβάνονται. Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της
ενεργού συμμετοχής στα κοινά είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστική αλλαγή γιατί
όταν οι άνθρωποι ενώνονται ώστε να επιτύχουν ένα κοινό στόχο, μπορούν να
πραγματοποιήσουν σπουδαία πράγματα.

διάβασε και αυτό  Γιάννης Παυλίδης Μαζί με Δημήτρη Κάρναβο για συνέχεια στο Μέλλον της Καλλιθέας

Από τη θέση μου ως Πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου της 3ης Κοινότητας και μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις έχουμε καταφέρει να συμβάλουμε θετικά στην ανάπτυξη της τοπικής μας κοινότητας. Συγκεκριμένα, προωθούμε ενεργά μια σειρά μέτρων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Προτείνουμε συνεχώς σημεία τοποθέτησης φωτεινών πινακίδων σε σχολεία και επικίνδυνες διασταυρώσεις, εντοπίζουμε τους χαλασμένους κάδους απορριμμάτων και
φροντίζουμε για τη γρήγορη αντικατάσταση τους. Υποδεικνύουμε κατάλληλες θέσεις για βυθιζόμενους κάδους και γωνίες ανακύκλωσης, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των καταστημάτων και των πολιτών και επισημαίνουμε τα σημεία που απαιτούν τακτικό πλύσιμο από τις υπηρεσίες του Δήμου, χρησιμοποιώντας τον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτουμε. Συμμετέχουμε επίσης ενεργά στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα φροντίδας ζώων του Δήμου, επιβλέποντας την τροφοδοσία των σημείων και συμμετέχοντας στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Παράλληλα, συνεχίζουμε να προωθούμε περισσότερες πολιτιστικές επιλογές στις γειτονιές της 3ης Κοινότητας μέσω εκδηλώσεων όπως τα Χαροκόπεια και το έθιμο του Κλήδονα.

Τέλος, έχουμε προβεί σε σημαντικές διεκδικήσεις. Από την πρώτη στιγμή, αγωνιζόμαστε για το ζήτημα της καθίζησης του χώρου στάθμευσης στο σταθμό του Ταύρου και ζητούμε άμεση επίλυση του προβλήματος μέσα από δράσεις και κινητοποιήσεις. Κατόπιν των παρεμβάσεων μας, χαιρετίζουμε την ένταξη του έργου για την αποκατάσταση της καθίζησης του Ιλισού στα εκτελεστέα έργα της Περιφέρεια Αττικής προϋπολογισμού 1.686.000 Ευρώ και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την πορεία εκτέλεσης μέχρι την ολοκλήρωση του.

Παράλληλα διεκδικούμε τη δημιουργία ενός μεγάλου δημοτικού χώρου στάθμευσης προς όφελος των πολιτών. Οι εν λόγω πρωτοβουλίες θεωρώ ότι είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και αποτελούν μόνο ένα μέρος της δράσης μας.

διάβασε και αυτό  Μια Πόλη στο Δρόμο κατά του ψηφίσματος γιατί δεν θέλουμε εκχώρηση της Πλατείας Νερού

Προσωπικά, φροντίζω να παρευρίσκομαι και να εργάζομαι καθημερινά μαζί με κατοίκους για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Με γνώμονα τις παραπάνω αξίες και το έργο μας, συνεχίζω στο πλευρό του Δημάρχου μας Δημήτρη Κάρναβου και είμαι εκ νέου υποψήφιος στη 3η Κοινότητα του Δήμου Καλλιθέας με την Δημοτική παράταξη “Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ”
Συμμετέχουμε στα κοινά, συνεχίζουμε να είμαστε ενεργοί πολίτες προωθώντας ιδέες και προτάσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πόλη που αντικατοπτρίζει τις αξίες και τις ανάγκες μας, προωθώντας καθημερινά την πρόοδο και την ευημερία για όλους.

άρθρο Δημήτρη Δεληασλανίδη
Οικονομολόγου – Πρόεδρου 3ης Κοινότητας Δήμου Καλλιθέας
Υποψήφιου Κοινοτικού  Συμβούλου 3ης Κοινότητας

 

Facebook Comments Box

Απάντηση