Πολιτισμός

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΙΣΝ: Επιστροφή στον Δημόσιο Χώρο

ΑΘΗΝΑ. Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) συζητούν για την συνύπαρξη, τον σεβασμό και την δημοκρατία.

Με αφορμή την αναβίωση του δημόσιου χώρου, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ, που υλοποιούνται με τη δημοσιογραφική επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD, επιχειρούν να επαναπροσδιορίσουν την σχέση πολίτη και κοινωνίας με τον δημόσιο χώρο.

Σε μια χρονική συγκυρία που η έννοια της συνύπαρξης έξω είναι πιο καίρια από ποτέ, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ θα βρεθούν την Τετάρτη 30 Ιουνίου στις 20:00 στο Ανοιχτό θέατρο Μητροπολιτικού Πάρκου Τρίτση με στόχο να προσεγγίσουν αυτό το ευρύ κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα. Ο αποκλεισμός ή η οικονομική εκμετάλλευση του χώρου, η ανάγκη ισότητας, προσβασιμότητας και προστασίας του πολιτισμού, αλλά και οι κοινωνιολογικές και περιβαλλοντικές προεκτάσεις, και η έννοια του σεβασμού προς τον συμπολίτη, θα αποτελέσουν μέρος μιας συζήτησης για το μεγάλο στοίχημα του δημόσιου χώρου, που δεν είναι άλλο από αυτό της δημοκρατίας.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:

  • Άρης Καλαντίδης, Kαθηγητής Αστικής Διαχείρισης στο Manchester Metropolitan University
  • Έρση Φιλιπποπούλου, Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ – Νομικός
  • Κίμων Χατζημπίρος, Ομότιμος Καθηγητής Οικολογίας και Περιβαλλοντικής Πολιτικής, ΕΜΠ

Τα δικά τους σχόλια θα μοιραστούν ο Eric Klinenberg, Καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών στο New York University και ο Liam Young, Συνιδρυτής, Tomorrows Thoughts Today, μέσω συνεντεύξεων που θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Πραγματοποιήστε ηλεκτρονική εγγραφή και παρακολουθήστε τη συζήτηση διαδικτυακά στο snfdialogues.org

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στο snfdialogues.org/questions

Τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

*Οι απόψεις των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις ΔΙΑΛΟΓΟΙ, είτε αυτοί συμμετέχουν ως εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και οργανισμών είτε αυτοπροσώπως, εκφέρονται ελεύθερα, χωρίς πρότερη παρέμβαση ή υπόδειξη, εκφράζοντας την προσωπική γνώμη των συνομιλητών, κάθε φορά, αλλά όχι απαραίτητα τις θέσεις και τις απόψεις είτε του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είτε του iMEdD.

Πηγή: ekirikas.com


Facebook Comments Box

Απάντηση