Κοινωνία

ΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ…Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Σήμερα Διεθνή Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών η Ελληνική Αστυνομία σε όλη την Ελλάδα μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια ώστε να ενημερώσουν αλλά και να ευαισθητοποιήσουν όλους μας να ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ. Στο Σύνταγμα έδωσε το παρών και ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης Τάκης Θεωδωρικάκος.


Ο κ. Θεοδωρικάκος αφού συνομίλησε με γυναίκες αστυνομικούς που στελεχώνουν τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και γυναίκες που έσπευσαν να ενημερωθούν για τη δράση της ΕΛ.ΑΣ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία κάθε ημέρα είναι ημέρα αποτελεσματικής δράσης ενάντια στη βία απέναντι στις γυναίκες. 365 μέρες τον χρόνο η Ελληνική Αστυνομία δίνει το παρόν. Καλούμε όλες τις γυναίκες που απειλείται η ασφάλειά τους με οποιοδήποτε τρόπο να μιλήσουν ανοιχτά. Να καταγγείλουν αυτό που βιώνουν και να γνωρίζουν ότι οι αστυνομικοί μας, γυναίκες και άνδρες, θα είναι εκεί μαζί τους για να τις υποστηρίξουν ψυχικά, ηθικά, αλλά και πρακτικά αποτελεσματικά για να βρουν το δίκιο και να έχουν απολύτως την ασφάλειά τους. Αυτό το έργο υλοποιούν καθημερινά πάνω από 400 στελέχη μας στα 18 Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που μόνο φέτος έχουν αντιμετωπίσει πάνω από 10.000 τέτοιου είδους υποθέσεις άσκησης βίας στη συντριπτική πλειοψηφία ενάντια στις γυναίκες. Όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη βία απέναντι στις γυναίκες».

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Περιφέρεια Αττικής: Μετά από 11 χρόνια αποπερατώνεται το «Σπίτι του Ηθοποιού»

Απάντηση