Ελλάδα

Πρόβατα «εισέβαλαν» σε καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης στο Βόλο! -«Έφαγαν μεγάλο μέρος της…»

Δύο εβδομάδες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel η κατάσταση παραμένει δύσκολη για τον Βόλο και γενικότερα για την περιοχή της Θεσσαλίας.

Όσες κτηνοτροφικές μονάδες έχουν ακόμα ζώα αδυνατούν να βρουν τροφή, καθώς όλες οι γύρω χορτολιβαδικές εκτάσεις έχουν υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί όσα διαδραματίστηκαν έξω από τον Αλμυρό Βόλου, όταν ένα κοπάδι προβάτων άρχισε να ψάχνει για τροφή στα πλημμυρισμένα χωράφια. Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, το κοπάδι με τα πρόβατα, αφού δεν μπορούσε να βρει χορτάρι για να βοσκήσει, εισέβαλλε σε θερμοκήπιο έξω από τον Αλμυρό Βόλου, το οποίο καλλιεργεί… φαρμακευτική κάνναβη.

«Τα πρόβατα έφαγαν μεγάλο μέρος της καλλιέργειας»
Ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης με έδρα τον Αλμυρό Βόλου μίλησε στο iefimerida.gr για το απίστευτο περιστατικό. «Πράγματι μπήκε ένα κοπάδι με γιδοπρόβατα μέσα στην καλλιέργεια και έφαγε μεγάλο μέρος της. Δεν ξέρω εάν… μαστούρωσαν, όπως δημοσιεύτηκε, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι τα αιγοπρόβατα τρώνε φαρμακευτική κάνναβη», σημείωσε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι ότι εμείς καταφέραμε και τα απομακρύνουμε πριν δημιουργήσουν μεγαλύτερη ζημιά. Αν και το μεγάλο πρόβλημα μας είναι οι καταστροφές που άφησε η κακοκαιρία στην επιχείρηση και όχι τα αιγοπρόβατα. Η ζημιά που έχουμε πάθει είναι κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ».

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Με Ισχαιμικό επεισόδιο σε θεραπευτήριο στην Αθήνα ο Κωνσταντίνος

Απάντηση