Με σαρακοστιανά εδέσματα, μουσική, χορό και φυσικά την πατροπαράδοτη λαγάνα, οι δήμοι της Αττική τιμούν και φέτος την Καθαρά Δευτέρα, μετατρέποντας πλατείες, πάρκα, άλση και παραλίες σε μεγάλες γιορτινές «αγκαλιές» για μικρούς και μεγάλους.

Στην Αθήνα, ο παραδοσιακός τόπος συνάντησης παραμένει ο Λόφος Φιλοπάππου, όπου από τις 11:00 το πρωί η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμος Αθηναίων θα δίνει τον εορταστικό τόνο, ενώ θα προσφέρονται δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα. Το γλέντι θα συνεχιστεί με νησιώτικο πρόγραμμα από τον Νίκος Οικονομίδης και την Κυριακή Σπανού, που θα ξεσηκώσουν το κοινό.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι «γιγαντιαίες» λαγάνες που ετοιμάζονται σε αρκετούς δήμους. Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει εκδήλωση στο Εκθεσιακό Κέντρο (στάση Μετρό Ανθούπολη) με τη μεγαλύτερη λαγάνα από τη Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων και συναυλία της Γωγώ Τσαμπά. Ακόμη πιο εντυπωσιακή αναμένεται η λαγάνα του Δήμος Ηλιούπολης στο Πάρκο Χαλικάκι, βάρους 120 κιλών και διαστάσεων 8 επί 4 μέτρων, η μεγαλύτερη που έχει παρουσιαστεί ποτέ στα Νότια Προάστια.

Παράλληλα, δεκάδες ακόμη δήμοι συμμετέχουν δυναμικά στα φετινά Κούλουμα. Ο Δήμος Βύρωνα και ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Θέατρο Βράχων με τη Νάντια Καραγιάννη, ο Δήμος Γλυφάδας γιορτάζει στην παραλία, ο Δήμος Κηφισιάς προσφέρει φασολάδα και εργαστήρια χαρταετού στη Νέα Ερυθραία, ενώ ο Δήμος Σαρωνικού στις Αλυκές Αναβύσσου συνδυάζει σαρακοστιανά με συναυλία του Πάνος Καλίδης.

Από το Παλαιό Φάληρο και το Χαϊδάρι έως τον Ωρωπό, την Ελευσίνα, το Αιγάλεω, την Καλλιθέα, τη Νέα Ιωνία, τη Φιλοθέη-Ψυχικό και πολλούς ακόμη δήμους, η Καθαρά Δευτέρα 2026 μετατρέπεται σε μια μεγάλη, ενιαία γιορτή παράδοσης και συλλογικότητας. Με τον χαρταετό να υψώνεται στον αττικό ουρανό, τη λαγάνα να έχει την τιμητική της και τη μουσική να δίνει ρυθμό, τα φετινά Κούλουμα υπόσχονται στιγμές χαράς, κεφιού και αισιοδοξίας για όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *