Eκκλησιαστικά Νέα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο κόσμος με δημοψήφισμα να απαντήσει για τα ομόφυλλα ζευγάρια

Στην τοποθέτηση του κόσμου για το αν θέλει τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, παρέπεμψε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του, λίγες ημέρες πριν τη συνεδρίαση της ιεραρχίας για το ζήτημα. «Σε τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να πάρει θέση ο Aρχιεπίσκοπος και ο πρωθυπουργός, στο τέλος είναι ο κόσμος, αν θέλει να το κάνει θα το κάνει», είπε σε δηλώσεις του κατά την τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάρκης.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης.

Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, ενώ παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Δήμαρχος Μαραθώνος, Στέργιος Τσίρκας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε.) Τιμολέων Κατσίπος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε. Αθανάσιος Γιάνναρης. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

Μετά τον αγιασμό ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και αναφέρθηκε στις σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις του Σχολείου και ευχήθηκε να γίνουν και άλλα αντίστοιχα έργα, τα οποία προσφέρουν στη νεολαία «για την οποία πολλά ελπίζουμε και σε αυτήν πολλά στηρίζουμε».

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την συγκίνησή του για τα εγκαίνια του Σχολείου, αφού ο ίδιος υπήρξε για πολλά χρόνια εκπαιδευτικός και συνεχάρη όσους συνετέλεσαν για αυτό την δομή. Ευχήθηκε από την πλευρά του να γίνονται τέτοια έργα και τα παιδιά να μεγαλώνουν με Σοφία και πρόοδο του Θεού. Μετά τους επίσημους χαιρετισμούς πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Σχολείου.

διάβασε και αυτό  Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός Οι γιατροί των Φτωχών

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Μεγαλοποιούν λίγο τα πράγματα. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Έγιναν συζητήσεις, αλλά είχαν άλλο αντικείμενο. Η Εκκλησία θέλει να ανοιχτεί περισσότερο προς τον κόσμο και θέλει να συνεργαστεί με το κράτος, ώστε να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν και δεν βρίσκουν σπίτι και δεν μπορεί η οικογένεια να τα πληρώσει. Το δεύτερο είναι ότι όλοι λέμε ότι δεν κάνουμε παιδιά, δεν τους δίνουν σπίτια να μπουν. Και εκεί να κάνει η Εκκλησία μια προσφορά και ακόμα περισσότερο τα νεαρά ζευγάρια τα οποία θέλουν να κάνουν οικογένεια και σκέφτονται πού θα μείνουν. Για αυτά συζητήσαμε, για να βρούμε λύσεις».

Σχετικά με το ζήτημα του γάμου των ομοφύλων ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Θα συνέλθει η Ιεραρχία σε λίγες μέρες και εκεί θα ακουστεί η άποψη της Εκκλησίας επισήμως. Σε τέτοια θέματα ούτε ο Αρχιεπίσκοπος ούτε ο Πρωθυπουργός μπορεί να πάρει θέση, αλλά ο κόσμος, ο λαός μας».

«Το ποίμνιο πρέπει να ενημερωθεί. Για να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε: «Λοιπόν, αυτό πρέπει ο κόσμος να καταλάβει και να δει πως τα παιδιά εκείνα που θα έρθουν δεν ξέρω πώς θα είναι, πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια που θα έχει δύο μπαμπάδες, δύο μαμάδες, πώς θα ξυπνάει το πρωί μέσα στο σπίτι και τι θα βλέπει γύρω του και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούργια δεν την απορρίπτουμε, βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα ο καθένας να τη διαστρέφει και να την κάνει όπως θέλει και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα; Είναι θέμα της κοινωνίας. Η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο και ο καθένας από εμάς δεν πρέπει να σκέφτεται τι θα πει δεξιά, τι θα πει αριστερά τι θα πει κεντρώα παράταξη. Σκέπτεται ποια κοινωνία θέλουμε και ποια οικογένεια να υπάρχει αύριο».

διάβασε και αυτό  Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς

«Η Εκκλησία θα ενημερώσει, θα κατηχήσει τον κόσμο. Δεν υπάρχει διάθεση να ξεσηκώσουμε τον λαό» και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναρωτήθηκε: «Και γιατί να μην κάνουμε ένα Δημοψήφισμα να πει ο λαός κατευθείαν».

πηγή ΑΡΧΩΝ Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Facebook Comments Box

Απάντηση