Νέα ανατροπή στην πολύκροτη υπόθεση «Τα Άνθη του Κακού», καθώς οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν ακόμη 26,8 κιλά κοκαΐνης, κρυμμένα σε υπό ανέγερση οικοδομή στον Μαραθώνα, αποκαλύπτοντας ότι το κύκλωμα είχε αφήσει πίσω του και άλλα σημαντικά αποθέματα ναρκωτικών. Η νέα επιτυχία της επιχειρησιακής μονάδας ΔΕΟΣ ήρθε μετά την αξιοποίηση πληροφοριών του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, οι οποίες οδήγησαν τις Αρχές σε παρακείμενους χώρους της κατοικίας όπου είχε πραγματοποιηθεί η αρχική επιχείρηση στις 9 Σεπτεμβρίου. Η έρευνα επεκτάθηκε σε αποθήκες και ημιτελή κτίσματα και κατέληξε σε ένα γειτονικό γιαπί, ιδιοκτησίας του ίδιου προσώπου που είχε εκμισθώσει την κατοικία στην εγκληματική οργάνωση. Εκεί οι ελεγκτές βρήκαν την κοκαΐνη επιμελώς κρυμμένη, μαζί με ένα μαχαίρι τύπου κυνηγετικού-επιβίωσης με λάμα 21 εκατοστών και σφαίρες διαφορετικών διαμετρημάτων.
Το εύρημα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό για την έρευνα, καθώς η κοκαΐνη ήταν συσκευασμένη σε πλάκες, έτοιμη προς διάθεση, και έφερε ειδική σήμανση ίδια με εκείνη που είχαν τα καλούπια και οι πρέσες που είχαν κατασχεθεί στην κατοχή των μελών του κυκλώματος κατά την προηγούμενη επιχείρηση. Η συγκεκριμένη «σφραγίδα» αποτελεί, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, χαρακτηριστικό αναγνώρισης της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας και ενισχύει τη σύνδεση της νέας ποσότητας με το ίδιο δίκτυο. Παράλληλα, από την έρευνα προέκυψε ότι τα 26,8 κιλά αποτελούσαν τμήμα παλαιότερης λαθραίας εισαγωγής από την Κολομβία, η οποία είχε πραγματοποιηθεί με την ίδια μέθοδο απόκρυψης μέσα σε ανθοδέσμες και λουλούδια. Πρόκειται για την ίδια πρακτική που είχε αποκαλυφθεί λίγες ημέρες νωρίτερα, όταν η ΔΕΟΣ εντόπισε 84 κιλά κοκαΐνης μέσα σε τεχνητούς μίσχους τριαντάφυλλων, σε φορτίο 80 κιβωτίων που είχε φτάσει από την Μπογκοτά σε ανθοπωλείο της Αρτέμιδας. Από τα 80 κιβώτια, στα 15 εντοπίστηκαν τριαντάφυλλα με ειδικά διαμορφωμένους τεχνητούς μίσχους που έκρυβαν την κοκαΐνη, ενώ η επιχείρηση επεκτάθηκε στη συνέχεια στον Μαραθώνα, όπου συνελήφθησαν μέλη της οργάνωσης.
Ακόμη πιο εντυπωσιακές είναι οι κρυψώνες που αποκαλύφθηκαν κατά τη νέα έρευνα. Μέσα στην υπό κατασκευή οικία αλλά και στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου εντοπίστηκαν μεγάλη υπόγεια υδατοδεξαμενή και ειδικά διαμορφωμένος υπόγειος χώρος τύπου «λαγουμιού», στους οποίους είχαν αποκρυφθεί επιμελώς τα κατασχεθέντα. Με την προσθήκη των νέων 26,8 κιλών, οι ποσότητες κοκαΐνης που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της επιχείρησης φτάνουν συνολικά τους 110,8 κιλά, καθώς στα 84 κιλά της πρώτης μεγάλης κατάσχεσης προστέθηκαν τα 26,8 κιλά που βρέθηκαν τώρα. Σε βάρος του ιδιοκτήτη της υπό ανέγερση οικοδομής σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ ο ίδιος, σύμφωνα με τις Αρχές, διαμένει στο εξωτερικό και αναζητείται. Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, καθώς οι ελεγκτές εξετάζουν πλέον αν υπάρχουν και άλλα σημεία απόκρυψης ή επιπλέον ποσότητες που συνδέονται με το ίδιο δίκτυο, το οποίο φέρεται να είχε οργανώσει εισαγωγές κοκαΐνης από την Κολομβία με «βιτρίνα» το εμπόριο λουλουδιών.