Ελλάδα

Συναγερμός στον Έβρο: Περίπου 80 λαθρομετανάστες από Τουρκία σε νησίδα στα Μαράσια!

Η Κυβέρνηση επιβεβαιώνει  ότι εντοπίστηκαν μετανάστες σε νησίδα, στον Έβρο, σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί από χθες στην τουρκική για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων.

Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα, επισημαίνεται.  Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Ι. Σαρμά αναφέρονται τα εξής:

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα. Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Συγκεκριμένα  περίπου 80 μετανάστες βρίσκονται σήμερα σε νησίδα του Έβρου επί τουρκικού εδάφους και οι συνοριοφύλακες βρίσκονται σε επαγρύπνηση.  Ανάμεσά τους είναι και παιδιά, τα οποία ακούγονται να φωνάζουν βοήθεια και βρέφη να κλαίνε. Οι λαθρομετανάστες είναι μια ανάσα από το ελληνικό έδαφος, όμως φαίνεται ότι δεν έχουν βάρκα για να περάσουν απέναντι και οι Τούρκοι διακινητές τους άφησαν εκεί. Η νησίδα είναι στα Μαράσια Έβρου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένα σχέδιο εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία. Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη μία ομάδα 135 ατόμων πέρασαν παράνομα τα σύνορα και συνελήφθησαν από τις ελληνικές Αρχές στη Νέα Βύσσα.

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Κυριάκος Μητσοτάκης Με σύμμαχο κάθε αγρότη δεν θα χαθεί το ΚΑΠ 2021-2027Ακολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Πολλές εκπλήξεις επεφύλασσε το νέο υπουργικό συμβούλιο που ανακοίνωσε ο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: