Μουσική

ΑΛΑΝ… DORMICI SU STASERA… Όταν μόνο μια νύχτα στοχασμού μας επιτρέπει να αποκαταστήσουμε την ισορροπία

 Dormici su stasera είναι η εικόνα του τι εκφράζεται σε καταστάσεις απάρνησης, τύψεων και τύψεων, στις οποίες μόνο μια νύχτα προβληματισμού μας επιτρέπει να αποκαταστήσουμε την ισορροπία. Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θα θέλαμε, το μόνο που μένει είναι τα μαθήματα που πρέπει να μάθουμε και η ονειρική ανάμνηση του πόσα ή όσα θα μπορούσαν να ήταν και ποτέ δεν ήταν.

-Τα πάντα ρει», δήλωσε ο Ηράκλειτος, χωρίς ωστόσο να μας προειδοποιήσει για τις συνέπειες που θα είχε η εμφάνιση ορισμένων γεγονότων. Συναντήσεις, συγκρούσεις, έρωτες, πράγματα που δεν αντέχουμε καταλήγουν να επηρεάζουν αναπόφευκτα τη ζωή μας αφού τα πάθη που κουβαλάνε είναι σαν ποτάμι σε πλημμύρα-

Σε σενάριο, σύνθεση, παραγωγή και ηχογράφηση του Andrea Chirico, το τραγούδι, διαθέσιμο από τις 6 Οκτωβρίου στα κύρια ψηφιακά καταστήματα, έγινε μίξη και mastering από τον Andrea Pelatti στο Golden Factory Studio στο Carmignano (Prato). Mastering από τον Leonardo Sgrilli (Future Leo) – Golden Factory Studio of Carmignano.

Οι Alans είναι: ο Alex Malaguti , φωνητικά, και ο Andrea Chirico , ενορχηστρωτής και κιθαρίστας πολλαπλών οργάνων, και οι δύο ενεργοί στο ιταλικό underground για περισσότερα από 20 χρόνια. Το έργο τους γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown με κύκλους διαδικτυακών δημιουργικών συνεδριών, με γνώμονα την ανάγκη να τεθούν τρέχοντα θέματα στη μουσική, από την πολιτική στην πολιτική αίσθηση, από τα συναισθήματα στις ανθρώπινες σχέσεις, με μια πρόσκληση για προβληματισμό και ενδοσκόπηση. Τον Μάιο του 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο τους σινγκλ Tempi bui, τοποθετώντας τον εαυτό του στο νούμερο 30 στα ανεξάρτητα charts ως single αυτοπαραγωγής, ακολουθούμενο από το STORIA PERFETTA που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2023.

Το NERO είναι το πρώτο τους EP, του οποίου προηγήθηκε η κυκλοφορία του ομώνυμου σινγκλ στις αρχές Απριλίου. Το Andiamo al Mare , το καλοκαιρινό σινγκλ που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2023 φτάνει σε εξέχουσες θέσεις σε μερικά από τα πιο διάσημα ιταλικά indie charts, αξίζουν επαίνους σε μερικές από τις πιο σημαντικές εκδόσεις, όπως οι ALLMUSIC ITALIA, ROCKIT, Onda Musicale και SkyTg24.com

Electro rock διασκευές που μοιάζουν σε ένα ένδοξο παρελθόν, ένας ήχος σαφώς εμπνευσμένος από τα 90s, ένας γρήγορος ρυθμός: για τους ALAN η δημιουργία μουσικής σημαίνει να παίρνεις πλευρά, να μην φοβάσαι να πεις αυτό που σκέφτεσαι, να προσπαθείς να ανατρέψεις το σύστημα.

Facebook Comments Box

Απάντηση