Νέα Καλλιθέας

Νέο ξεκίνημα στο Κέντρο Στήριξης Ποντιακού Ελληνισμού του Δήμου Καλλιθέας

Πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου στο Κέντρο Στήριξης Ποντιακού Ελληνισμού που βρίσκεται (Πλάτωνος 45), η πρώτη συνάντηση εργασίας της Νέας Δημοτικής Αρχής με τους Ποντίους παλλινοστούντες από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Ο Πατέρας Ηλίας πριν αρχίσει η συζήτηση έκανε τον αγιασμό.

Η πρώτη συνάντηση ήταν αφιερωμένη στην ενημέρωση σχετικά με την κοινωνική πολιτική στο Δήμο Καλλιθέας και τα επιδόματα του κράτους (ΟΓΑ, ΚΕΑ, Πρόνοια, Επίδομα ενοικίου κ.ά.) που αφορούν τους παλιννοστούντες ως δημότες και ως νεοπρόσφυγες.

Στην σύντομη ομιλία του, ο Δήμαρχος Κώστας Ασκούνης τόνισε τη σημασία της ύπαρξης του Κέντρου Στήριξης Ποντιακού Ελληνισμού για τη στήριξη των Ποντίων Ομογενών. Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για το ΚΕ.Σ.Π.Ε. Βασίλης Τσενκελίδης και έκλεισε με την ενημέρωση από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες.

Εκτός πολλών Ποντίων Παλλινοστούντων από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης από την διοίκηση του Δήμου οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Αυγερινού, Νίκος Ψυχίδης, Ιωάννα Ευτυχιάδου, Αθηνά Εξάρχου, ο Αντιπρόεδρος της ΔΑΕΚ Νίκος Γιατράς, η Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ελένη Γρηγοριάδου, η δημοτική σύμβουλος Αβιτίδη Χριστίνα. Ο  πρώην Αντιδήμαρχος ,δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κυριακόπουλος από την δημοτική παράταξη Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ, ο πρόεδρος  του Συλλόγου Σημείο Στήριξης Παντελής Ελευθεριάδης,  ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ελληνοπόντιων Παλλινοστούντων Κωνσταντίνος Δημητριάδης επίσης έδωσαν το παρών κοινοτικοί σύμβουλοι και άλλοι.

ρεπορτάζ Δημήτρης Μπιζιώτας

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Kalithea Press-Kalithea Radio-Kalithea TV μαζί με εσάς συνεχίζουμε

Απάντηση