Πολιτική

Εκλέχθηκε πεντακομματικό προεδρείο με Πρόεδρο Κωνσταντίνο Τασούλα

Σε μια νέα εξέλιξη στο πλαίσιο της εκλογής προέδρου στη Βουλή, όπου ο Κωνσταντίνος Τασούλας εξελέγη με 249 ψήφους, τα κόμματα «ΝΙΚΗ», Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας δεν εκλέγουν αντιπρόεδρο.

Σημειώνεται, πως ο Κωνσταντίνος Τασούλας επανεξελέγη πρόεδρος της Βουλής με 249 ψήφους.

Ειδικότερα, ο κ. Τασούλας αναδείχθηκε εκ νέου πρόεδρος της Βουλής, με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης.


Οι 51 βουλευτές των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης δήλωσαν «παρών».

Βουλή: Εξελέγη το προεδρείο - Χωρίς αντιπροέδρους «Σπαρτιάτες», «Νίκη» και  «Πλεύση Ελευθερίας» - YouTubeΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενοΟ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εκλέχθηκε εκ νέου Αντιπρόεδρος της Βουλής με 290 ψήφους (video) - e-gortynia.grΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Όσον αφορά στους αντιπροέδρους της Βουλής, αναλυτικά η ψηφοφορία είχε ως εξής:

Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων εξελέγη ο Γιάννης Πλακιωτάκης με 269 ψήφους (επί συνόλου 299 – παρών ψήφισαν 30 βουλευτές).

Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων εξελέγη ο Γιώργος Γεωργαντάς με 269 ψήφους (επί συνόλου 299 – παρών ψήφισαν 30 βουλευτές).

Γ’ Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Αθανάσιος Μπούρας με 269 ψήφους (επί συνόλου 299 – παρών ψήφισαν 30 βουλευτές).

Δ’ Αντιπρόεδρος εξελέγη η Όλγα Γεροβασίλη με 270 ψήφους (επί συνόλου 300 – παρών ψήφισαν 30 βουλευτές).

Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 270 ψήφους (επί συνόλου 300 ψηφισάντων – παρών ψήφισαν 30 βουλευτές)

ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Γ. Λαμπρούλης με 269 ψήφους (επί συνόλου 300 – παρών ψήφισαν 31 βουλευτές)

Οι θέσεις των Ζ’, Θ’ και Ι’ Αντιπροέδρων της Βουλής παραμένουν κενές καθώς οι κ.κ. Π. Δημητριάδης, Αποστολάκης και Χουρδάκης δεν συγκέντρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό των ψήφων βάσει του άρθρου 67 του Συντάγματος.

Τέλος, στη θέση του Η’ Αντιπροέδρου της Βουλής εξελέγη ο Βασίλης Βιλιάρδος με 250 ψήφους (επί συνόλου 300 ψηφισάντων – παρών ψήφισαν 50 βουλευτές,

Εξάλλου, νωρίτερα, μήνυμα πως θα διαφυλάξει την απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη λειτουργία και τις εργασίες του κοινοβουλίου, έστειλε με την ομιλία του, αμέσως μετά την επανεκλογή του, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Έχοντας τιμηθεί και πάλι από την Βουλή των Ελλήνων στο αξίωμα του προέδρου της, σας καλώ να συμβάλλουμε ώστε η εθνική αντιπροσωπεία να αποτελέσει το ζωντανό και γόνιμο δημοκρατικό εργαστήρι της απαραίτητης πολιτικής σύνθεσης που τα σπρώχνει τα πράγματα προς τα εμπρός.

Ακούμε ή διαβάζουμε προβλέψεις -ή μήπως και ευχές- ότι αυτή η οκτακομματική σύνθεση του νέου κοινοβουλίου, θα έχει θεσμικές ακροβασίες, ευτελείς συμπεριφορές και ακρότητες, που θα το μετέτρεπαν από πεδίο άσκησης πολιτικής και παραγωγής νομοθετικού έργου, σε μια διαρκή αρένα προς άγραν δημοσιότητας.

Προσωπικά, δεν βιάζομαι να προδικάσω τίποτε. Και αν σας μίλησα για το έργο της Βουλής, για την αποστολή της, για την αποστολή μας και για το ευοίωνο κατώφλι στο οποίο βρίσκεται η χώρα μας, είναι γιατί θέλησα να σας καλέσω σε μια πορεία κοινοβουλευτική που δεν θα έχει στοιχεία ούτε κωλυσιεργίας ούτε περιττής καταπονήσεως ούτε αλαζονείας», είπε-αρχικά- ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε:

διάβασε και αυτό  Στο Πόρτο για την άτυπη σύσκεψη των ηγετών της ΕΕ ο πρωθυπουργός

«Θα χαρώ πολύ να σας έχω όλους και όλες δίπλα μου στην απρόσκοπτη διεξαγωγή των εργασιών του κοινοβουλίου που είναι και το πρώτιστο καθήκον και υποχρέωση του προέδρου του, πέρα και πάνω από κάθε στενόκαρδη και εφήμερη επιδίωξη.

Κανείς να μην καταδεχθεί να γίνει διακονιάρης εφήμερης δημοσιότητας, με εύκολους και θορυβώδεις τρόπους, όταν μας δίνεται η ευκαιρία -γιατί όχι- να συνομιλήσουμε με την ιστορία, ακόμη και με τον δικό μας προσωπικό τρόπο.

Όλοι και όλες ξέρουμε τι σημαίνει απρόσκοπτη λειτουργία του κοινοβουλίου και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει, κατά το άρθρο 65 του Συντάγματος, η ανεμπόδιστη διεξαγωγή των εργασιών του.

Εγώ πάντως, είτε μόνος είτε μετά πολλών, την απρόσκοπτη λειτουργία του κοινοβουλίου θα διαφυλάξω και την αποστολή μας θα διευκολύνω και είμαι βέβαιος ότι σε αυτή τη σπουδαία αποστολή δεν θα είμαι καθόλου μόνος».

Facebook Comments Box

Απάντηση