Ελλάδα

5,7 Ρίχτερ ταρακούνησαν την Κρήτη

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί στην Κρήτη. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 48 χλμ νοτιοδυτικά της Άρβης με εστιακό βάθος 46,6 χιλιομέτρων. Ο σεισμός έγινε αισθητός όχι μόνο στο νησί, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή δηλ. από τη Ρόδο, την Πελοπόννησο, ακόμα και την Αττική. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Ο πρόεδρος ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «από τις έξι» ότι διερευνάται ο σεισμός, καθώς δεν γνωρίζουν τα ρήγματα που υπάρχουν σε εκείνη την περιοχή, ενώ σημείωσε ότι το μεγάλο εστιακό βάθος που είχε η σεισμική δόνηση δεν συσχετίζεται με τη σεισμική δραστηριότητα στο Αρκαλοχώρι. «Είμαστε στη διαδικασία αξιολόγησης των δεδομένων τα οποία αντλούμαι από τις καταγραφές που έχουμε αυτή τη στιγμή. Χρειάζεται μια πιο καλή αξιολόγηση, καθώς έχουμε έντονη σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης».
Σε σχετική ερώτηση ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι θεωρητικά θα μπορούσε να ενεργοποιήσει και άλλα ρήγματα και αυτό είναι που εξετάζεται αυτή τη στιγμή.

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας, Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι ο σεισμός δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός και δεν δημιούργησε τις καταστροφές λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους που είχε. Αναφέρθηκε και στην σεισμικότητα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα λέγοντας πωςσυμβαίνει λόγω της σύγκρουσης των τεκτονικών πλακών της αφρικανικής και της ευρασιατικής και γίνεται νότια της Κρήτης γι αυτό και υπάρχει έντονη σεισμικότητα στην περιοχή.
Ο σημερινός σεισμός δεν συνδέεται με τον σεισμό του Αρκαλοχωρίου, τόνισε με έμφαση και κάλεσε τους κατοίκους να μην ανησυχούν.

 

Facebook Comments Box

διάβασε και αυτό  Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο, Δευτέρα 23/8Ακολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Σε 146 σημεία σε όλη την Επικράτεια θα πραγματοποιηθούν αύριο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: