Face masks are seen on a clothesline where Peruvians living on the street wait to be tested for the coronavirus disease (COVID-19) and allowed to return home to other parts of the country, in Lima, Peru April 29, 2020. REUTERS/Sebastian Castaneda NO RESALES. NO ARCHIVES

 

 Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ σήμερα στις επίσημες ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά αναμένεται να υπάρχζει ανακοίνωση για την μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.  Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έκτακτη ενημέρωση, θα τονιστεί ότι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας θα είναι σε χώρους όπως είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σινεμά-θέατρα, τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ.

Ταυτόχρονα, θα υπάρξει ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας όταν υπάρχει συνωστισμός σε εξωτερικούς χώρους και όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος. Παράλληλα θα τονιστεί ότι  η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και  το ωράριο καταργούνται  από 1η Ιουλίου, όπως είχε προαναγγελθεί ήδη από τις αρχές του μήνα.

Παράλληλα όσο αφορά τα self test, οι  αλλαγές που θα αναφερθούν,   από 1η Ιουλίου όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους δεν θα υποχρεούνται να κάνουν self test, με σκοπό να μεταβούν στην εργασία τους κάθε εβδομάδα, ή να ταξιδέψουν, αρκεί να έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τη δεύτερη δόση.

ρεπορτάζ Λένα Προδρομίτη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *