ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΝέα ΚαλλιθέαςΠεριφέρειες

Α΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ , την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023 , εξέλεξε νέο Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τον μέχρι πρότινος Α΄αντιπρόεδρο Λάζαρο Κυρίζογλου , Δήμαρχο Αμπελοκήπων –Μενεμένης, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Παπαστεργίου και την υπουργοποίησή του στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, εξελέγη σε Α΄ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ.

 

Νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξελέγη σήμερα παμψηφεί ο Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και μέχρι τώρα Α΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ στην ειδική σημερινή συνεδρίαση εξέλεξε το νέο πρόεδρο μετά την παραίτηση του Δημήτρη Παπαστεργίου και υπουργοποίησή του στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου ήταν ο Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος εξελέγη με μυστική ψηφοφορία, συγκεντρώνοντας το σύνολο των ψήφων των 29 παρόντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Επίσης κατά τη σημερινή συνεδρίαση εξελέγησαν  ο Δημήτρης Κάρναβος Δήμαρχος Καλλιθέας, στη θέση του Α΄ Αντιπρόεδρου και ο Κωνσταντίνος Κουκάς Δήμαρχος Μυκόνου στη θέση του Β΄ Αντιπροέδρου  της ΚΕΔΕ.

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος αποχαιρέτησε τους συναδέλφους του τονίζοντας πως και από τη νέα του θέση θα στηρίξει την Αυτοδιοίκηση.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  Λ. Κυρίζογλου, αμέσως μετά την εκλογή του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους συναδέλφους του για την τιμή και ευχήθηκε στον κ. Παπαστεργίου καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του.

Υπογράμμισε ότι η ενότητα, ο διάλογος και η συνεργασία θα αποτελέσει το τρίπτυχο που θα κινηθεί η νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ το επόμενο διάστημα, ενώ τόνισε ότι θα συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση για το καλό της Αυτοδιοίκησης, προαναγγέλλοντας παράλληλα συνάντηση, άμεσα,  με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Ο κ. Κυρίζογλου υπογράμμισε επίσης ότι το όραμα και το μέγα ζητούμενο για το κράτος και το διοικητικό σύστημα είναι η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για αποκέντρωση και αυτοδιοίκηση με μεταφορά αρμοδιοτήτων, πόρων, προσωπικού και μέσων για την καλύτερη άσκησή τους.

διάβασε και αυτό  11 Απριλίου Ανοίγουν τα ΚΑΠΗ στην Καλλιθέα

Τέλος τόνισε την ανάγκη να ανοίξει ουσιαστική συζήτηση  για το ζήτημα του σύγχρονου, ισόχρονου, παράλληλου βηματισμού και της δίκαιης ανάπτυξης όλων των δήμων.

«Άλλωστε, τόνισε χαρακτηριστικά, κανείς δεν δικαιούται να ευτυχεί μόνος του».

Αναλυτικά η δήλωση του νέου προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου:

Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου για την τιμή.

Συγχαίρουμε τον μέχρι πρότινος Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και ήδη Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και του ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο του.

Μετά την ταλαιπωρία της αυτοδιοίκησης, λόγω της λεγόμενης απλής αναλογικής του «Κλεισθένη» στην Αυτοδιοίκηση και την δεύτερη ταλαιπωρία της απλής αναλογικής στην Κεντρική Πολιτική σκηνή, έχουμε ένα νέο εκλογικό νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023. Ένα σύστημα που βοηθάει την αποτελεσματική λειτουργία των δήμων, ταυτόχρονα όμως επιτρέπει την εκλογή στο ΔΣ όλων των τάσεων των τοπικών κοινωνιών.

Θα στηρίξουμε τον αγώνα μας στην ενότητά μας, τον διάλογο, τη συνεργασία στο εσωτερικό μας. Ταυτόχρονα, στο διάστημα που μας απομένει θα συνεργασθούμε με τη νέα Κυβέρνηση για το καλό της αυτοδιοίκησης. Θα έχουμε άμεσα συνάντηση με το Υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιο, οικείο και γνώριμο στην αυτοδιοίκηση.

Το μέγα ζητούμενο στο Κράτος μας, στο Διοικητικό μας σύστημα, είναι η ολοκλήρωση από τον κοινό νομοθέτη (δηλ. Κυβέρνηση και Κοινοβούλιο) του θεσμικού πλαισίου για την αποκέντρωση και την αυτοδιοίκηση με βάση το άρθρο 102 του Συντάγματος και την Ευρωπαϊκή Χάρτα Τ.Α. Για να συγκλίνουμε με την Ευρωπαϊκή Τ.Α. Αποκέντρωση, με μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων και προσωπικού και μέσων, για καλύτερη και αποτελεσματικότερη άσκησή τους, προς όφελος των πολιτών και  των τοπικών κοινωνιών. Καλύτερη Δημοκρατία με περισσότερη αυτοδιοίκηση. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα, το όραμά μας. Ζητάμε από την Κυβέρνηση και τα κόμματα να μας εμπιστευθούν. Στην περίοδο Covid αποδείξαμε ότι μπορούμε.

διάβασε και αυτό  Το Υπουργείο Εσωτερικών απαντά  σε 15 ερωτήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Τέλος πρέπει να δούμε το ζήτημα του σύγχρονου δηλ. ισόχρονου, παράλληλου βηματισμού και της δίκαιης ανάπτυξης όλων των δήμων από την Ορεστιάδα μέχρι την Γαύδο και από το Νεστόριο μέχρι το Καστελόριζο. Άλλωστε κανείς δεν δικαιούται να ευτυχεί μόνος του.

Ο Α Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Καλλιθέας σε ανάρτηση του ανέφερε

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο που λέει "E"

Συνεχίζουμε σήμερα με μια νέα ηγεσία, τον αγώνα που ξεκίνησε η παράταξη μας πριν τέσσερα χρόνια.
Ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Μια ισχυρή αυτοδιοίκηση για ένα νέο παραγωγικό και διοικητικό μοντέλο για την πατρίδα μας.
Ευχαριστώ τον Δημήτρη Παπαστεργίου για την γόνιμη συνεργασία που είχαμε και εύχομαι στον νέο μας πρόεδρο τον Λάζαρο Κυρίζογλου κάθε επιτυχία στο έργο του. Ευχαριστώ επίσης, τους συναδέλφους Δημάρχους για την εκλογή μου στη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου.
Προσωπικά, θα συνεχίζω να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις από την νέα αυτή θέση στην κοινή μας προσπάθεια.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αύριο, Τετάρτη 5 Ιουλίου το προεδρείο της ΚΕΔΕ και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων θα έχουν εθιμοτυπική συνάντηση με τον Aναπληρωτή Yπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο.

Επίσης την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιουλίου θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΚΕΔΕ με προσκεκλημένους την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο.

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Στην εκπομπή «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου, που προβλήθηκε…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: