Ενόψει ασφαλιστικών μέτρων, που κατατέθηκαν , ο Δήμος Καλλιθέας και η Κίνηση Δημοτών Καλλιθέας στράφηκαν εναντίον των διοργανωτών του μεγάλου μουσικού φεστιβάλ Release Athens που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στην Πλατεία Νερού, στο Φάληρο. Ο Δήμος Καλλιθέας και η Κίνηση Δημοτών Καλλιθέας στράφηκαν νομικά τόσο κατά των διοργανωτών του φεστιβάλ όσο και κατά της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ( ΕΤΑΔ ΑΕ) με την οποία έχει συμφωνηθεί, από το 2016, η μακροχρόνια εκμίσθωση της Πλατείας Νερού για την πραγματοποίηση συναυλιών. Τα προηγούμενα χρόνια, μάλιστα, διοργανώθηκαν στον ίδιο χώρο, συναυλίες και εκδηλώσεις και άλλων διοργανωτών, χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση. Στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν τόνισαν ότι η διοργανώτρια εταιρεία δεν έχει ζητήσει άδεια από τον Δήμο, όπως προβλέπεται, ότι η ένταση του ήχου υπερβαίνει τα ανώτατα επιτρεπτά όρια που ορίζει ο νόμος, ότι τοποθετούνται, αυτοσχέδιες κατασκευές κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, αυθαίρετα, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα αλλά και ότι υπάρχει πρόθεση να τοποθετηθούν, τις ημέρες διεξαγωγής των συναυλιών, πινακίδες επί της πεζογέφυρας «Εσπλανάδας» που θα ενημερώσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική ασφαλής πρόσβαση των πολιτών προς την παράλια ζώνη.
Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου, μόλις λίγα 24ωρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του φεστιβάλ, στις 9 Ιουνίου, που θα φιλοξενήσει, για δύο μήνες, κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως οι Duran Duran, Massive Attack, Megadeth, Judas Priest, Pulp, Thievery Corporation κ.α. αλλά και τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία κατέθεσαν εναντίον των διοργανωτών του Release Athens, ο Δήμος Καλλιθέας και εκπρόσωποι της Κίνησης Δημοτών Καλλιθέας καθώς και του Παλαιού Φαλήρου απορρίφθηκαν.
Συγκεκριμένα, στο κείμενο των ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν έγινε λόγος για ηχορύπανση «που υπερβαίνει τα ανώτατα επιτρεπτά όρια της ηχοστάθμης» όπως καθορίζονται από τον νόμο, για την «τοποθέτηση αυτοσχέδιων κατασκευών (παραπετάσματα, λαμαρίνες, πάσσαλοι, κιγκλιδώματα κ.λπ.) κατά μήκος της παραλίας, όλως αυθαιρέτως και παρανόμως και χωρίς άδεια από την αρμόδια πολεοδομική αρχή, αποκόπτοντας πλήρως την ελεύθερη πρόσβαση προς τη θάλασσα».
Επίσης έγινε λόγος για την πρόθεση να τοποθετηθούν ανάλογες κατασκευές και επί της πεζογέφυρας «Εσπλανάδας» τις ημέρες των συναυλιών, με την επισήμανση ότι «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική ασφαλής πρόσβαση των πολιτών προς την παράλια ζώνη».
Στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, τα επιχειρήματα αυτά δεν κρίθηκαν ικανά να σταματήσουν τη διεξαγωγή του φεστιβάλ.