Άμυνα & Ασφάλεια

Tερματισμό σε μονομερείς ενέργειες και προκλήσεις της Τουρκίας ζήτησε ο Σάρλ Μισέλ

Νέο κάλεσμα στην Τουρκία απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ ζητώντας τον τερματισμό των μονομερών ενεργειών και των προκλήσεων.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ κάλεσε εκ νέου την Τουρκία να τερματίσει τις μονομερείς ενέργειες και την προκλητική συμπεριφορά μιλώντας στον βελγικό τηλεοπτικό σταθμό LN24.

Πιο συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη για «διάλογο» ωστόσο, όπως σημείωσε αυτό θα γίνει μόνο εάν η Τουρκία «δεν ακολουθεί μονομερείς ενέργειες και προκλητική συμπεριφορά».

Στο πλαίσιο αυτό για να επιτευχθεί βελτίωση στις σχέσεις της Ένωσης με την Τουρκία, η Άγκυρα «πρέπει να αλλάξει συμπεριφορά».

Χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε πως προσφέρθηκε στην Τουρκία η ευκαιρία να ακολουθήσει ένα θετικό μονοπάτι αλλά δεν το έκανε. Όπως είπε, η ΕΕ προσέφερε την ευκαιρία θετικής ατζέντας στην Τουρκία, «όμως η Τουρκία δεν επέλεξε αυτό το μονοπάτι».

Παράλληλα, ο κ. Μισέλ αναφέρθηκε και στην πανδημία του κορονοϊού η οποία μαστίζει την Ευρώπη καθώς το δεύτερο κύμα γιγαντώνεται. Μερικές ώρες μετά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών των κρατών-μελών, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε την ελπίδα πως ένα εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο στο τέλος του 2020 ή στις αρχές του 2021.

Πηγή: sputniknews.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Οι αλλαγές που έρχονται στην ΕΥΠ για τον εκσυγχρονισμό της και η νέα στόχευσή της

Απάντηση

Recommended
Το Ίδρυμα Ευγενίδου προσφέρει και φέτος στους επισκέπτες του μοναδικές εμπειρίες που…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: