Παραίτηση της Μαρίας Λιάκρη- Κατσούλη από το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Καλλιθέας με αιχμές

Η Βόμβα έσκασε ξαφνικά για την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων  Καλλιθέας με επιστολή καταγγελία η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνάσιου Καλλιθέας η οποία ασχολείται χρόνια με τη μαθητική κοινότητα και μέλος  της Ένωσης Γονέων Καλλιθέας Μαρία Λιάκρη Κατσούλη παραιτήθηκε δηλώνοντας ότι έχει προσφύγει και στην Προστασία Προσωπικών Δεδομένων γιατί διάλογοι από την προσωπική συνομιλία των μελών της Ένωσης έχουν σταλεί σε πολιτικό πρόσωπο, όμως δεν μένει μόνο σε αυτό αφού αναφέρει ότι υπάρχου εξωτερικοί παράγοντες επηρεάζουν τις όποιες αποφάσεις της Ένωσης.  Παράλληλα αναφέρει ότι ο ρόλος της Ένωσης ήταν μόνο για τον πολιτισμό παρά τις προτάσεις που κατέθετε και για άλλες δράσεις.

Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή και αναμένουμε περισσότερες διευκρινήσεις από την κυρία Λιάκρη αλλά και την απάντηση από την Ένωση της οποία και θα δημοσιοποιήσουμε.

 

Η Επιστολή

Καλλιθέα 15 Μαρτίου 2023

Με το παρόν δηλώνω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Καλλιθέας .
Αρκετά γεγονότα συνέβησαν τούς τελευταίους μήνες υποβάθμισαν το ρόλο και τη λειτουργία της Ένωσης Γονέων Καλλιθέας και καθόρισαν την απόφαση τής παραίτησης μου.

Συγκεκριμένα καταγγέλλω :

1. Την κοινοποίηση και δημοσίευση εκτός μελών της Ένωσης συγκεκριμένα σε πολιτικό πρόσωπο, που καμία σχέση δεν έχει με το ρόλο της Ένωσης Γονέων, διαλόγων και προσωπικών σχολίων του Διοικητικού Συμβουλίου . Το συγκεκριμένο θέμα έχει καταγγελθεί στη Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και θα ακολουθηθεί η νομική οδός .

2. Σε όλη την θητεία μου στην Ένωση Γονέων Καλλιθέας δεν υλοποιήθηκε καμία πρόταση ή στόχος που αφορά το ρόλο τής Ένωσης Γονέων. Η παρουσία της Ένωσης Γονέων υπήρξε ολιγαρκής σε σχέση με μαθητικά θέματα της σχολικής κοινότητας .Αντίθετα οι δράσεις εξαντλήθηκαν σε θέματα κυρίως πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

διάβασε και αυτό  ΣΥΔΝΑ 3ο Focus Group (Ομάδα Εστίασης) βελτίωση απασχολησιμότητας στο Παλαιό Φάληρο

3. Η Ένωση λειτουργεί αποσπασματικά με σχέσεις διαπλοκής που ελέγχεται από εξωτερικούς παράγοντες και πρόσωπα και με διαδικασίες και δράσεις που δεν δεσμεύονται από αποφάσεις του σώματος , αλλά από προσωπικές εκτιμήσεις τετράδας μελών .

4. Δεν κατάφερε ή δεν θέλησε να σταθεί δίπλα στη μαθητική κοινότητα με τραγικό παράδειγμα το συμβάν στο 7 ο ΓΕΛ Καλλιθέας πού Πρόεδρος και Γραμ/τέας γνώριζαν από 9.30 πμ ότι καλέστηκε Αστυνομία στο σχολείο και προτίμησαν να αποκρύψουν το γεγονός ή δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία μέχρι 17.30 μμ τής ίδια ημέρας, υποθάλποντας έτσι την ποινικοποίηση της Μαθητικής Δράσης και κυρίως την ενοχοποίηση συγκεκριμέων παιδιών .Αδιανόητο γεγονός.

Παραμένω ενεργός πολίτης ως γονιός και ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1 ου Γυμνασίου Καλλιθέας αγωνιζόμενη για τα αυτονόητα για ολόκληρη τη σχολική κοινότητα .

Μαρίας Λιάκρη- Κατσούλη

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Γιατί υπάρχουν ακόμη Άστεγοι , εφόσον υπάρχουν Προγράμματα Στέγασης; Οι …
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: