Κόσμος

Recep Tayyip Erdoğan μαζί φέραμε την Νίκη θα είμαστε μαζί μέχρι τον Θάνατο

Ο Recep Tayyip Erdoğan είναι ο 130ς Πρόεδρος της Τουρκίας όπως  ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής(28/5) ο επικεφαλής του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας, επισημοποιώντας τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών.

Με καταμετρημένο το 99,75% των ψηφοδελτίων και διαφορά δύο εκατομμυρίων ψήφων, με ποσοστό 52,14%% έναντι 47,86% του Κιλιτσντάρογλου ο Ερντογάν ανακηρύχθηκε 13ος πρόεδρος της Τουρκίας.

Οι πρώτες δηλώσεις του μετά την νίκη

«Απευθύνομαι σε αυτούς που ρωτούν και σε αυτούς που δεν ρωτούν. Εμείς είμαστε πρώτοι και σας αγαπάμε. Εμείς αγαπάμε πολύ την Κωνσταντινούπολη. Είμαστε ερωτευμένοι με την Κωνσταντινούπολη. Από εδώ ξεκινήσαμε και εδώ συνεχίζουμε τις νίκες.

Σας χαιρετώ όλους και θέλω να ξέρετε ότι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, με την επιλογή του λαού, έχουμε σημειώσει μια νίκη και ανάμεσα στις δύο θρησκευτικές γιορτές έχουμε και μία τρίτη γιορτή, την εκλογική νίκη για την οποία ευχαριστώ όλους τους πολίτες», ανέφερε αρχικά ο Ερντογάν, ενώ το πλήθος φώναζε «ένας είναι ο Θεός», δηλαδή το σύνθημα με το οποίο καλούν τους πιστούς στο τζαμί.

«Θέλω να συγχαρώ όλη την ομάδα που στήριξε την εκλογική διαδικασία. Θέλω να συγχαρώ τις γυναίκες και τους νέους. Επίσης όλα τα αδέρφια μας τα οποία πολέμησαν με όλη τους την ψυχή για το κόμμα και να ευχαριστήσω όλους του πολίτες που έσπευσαν να ψηφίσουν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας».

«Τα πέντε χρόνια που έχουμε μπροστά μας με βρίσκουν ξανά υπεύθυνο για τη χώρα. Αυτό αποφάσισε ο λαός και εγώ θα είμαι υπεύθυνος. Ευχαριστώ τον λαό που με επέλεξε», σημείωσε εμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος της Τουρκίας.

διάβασε και αυτό  Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Μυστήριο με το λαϊκό προσκύνημα – Ανακοινώθηκε και έπειτα το ακύρωσαν

«Εύχομαι στον Θεό να είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείξατε. Τι σας είχα πει; Ότι θα είμαστε μαζί όχι μέχρι σήμερα αλλά μέχρι τον θάνατο. Σας είπα ότι δεν τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία. Αυτοί που μας υπηρετούν δεν πρόκειται να ηττηθούν και εμείς είμαστε ταγμένοι για την Τουρκία», σημείωσε με το πλήθος να φωνάζει «bye, bye, Κεμάλ», αναφερόμενο στον πολιτικό αντίπαλο του Ερντογάν.

«Όπως το σίδερο γίνεται ατσάλι, έτσι και εσείς με την ακλόνητη πίστη και τη βούλησή σας μετατρέψατε αυτή την εκλογική διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε και προσχώρησε σε έναν μικρό απολογισμό κάνοντας νέα επίθεση στον Κιλιτσντάρογλου. «Έχουμε την αποδοχή όλων των πολιτών της Τουρκίας. Είχαμε προβλέψει ότι θα κερδίσουμε με τρόπο τέτοιο που κανείς δεν θα έχανε στη χώρα. Η Τουρκία είναι αυτή που κερδίζει με αυτό το αποτέλεσμα. Η Τουρκία είναι που θα αναπτυχθεί. Εμείς δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ από τις διάφορες απειλές. Ανοίξαμε τις πόρτες σε όλους και μοιραστήκαμε τις αγωνίες τους», πρόσθεσε.

«Εμείς γράφουμε Ιστορία και η Τουρκία βγήκε κερδισμένη», υπογράμμισε.

 

Facebook Comments Box

Απάντηση