Διαμαρτυρία για τις Συναυλίες στην Πλατεία Νερού Συλλογή υπογραφών
Συλλογή υπογραφών έχει ξεκινήσει από κατοίκους Καλλιθέας για τις συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις στην Πλατεία Νερού. Ένα χώρο κοινόχρηστο, περιπάτου δίπλα στην Θάλασσα, ανάμεσα στις κατοικημένες περιοχές της Καλλιθέας και Παλαιού Φάληρου, ο οποίος ανήκει στην ΕΤΑΔ γίνονται συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις.
Συγκεκριμένα το έγγραφο που μοιράζεται για την συλλογή υπογραφών αναφέρει:
Η πλατεία νερού δεν διαθέτει τις προδιαγραφές υπαίθριουσυναυλιακού χώρου, ούτε τις απαιτούμενες από τον νόμο αδειοδοτήσεις ως χώρος τέτοιων υπαίθριων εκδηλώσεων με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.Δια τις παρούσης διαμαρτυρούμαστε εντονότατα για την κατάσταση αυτή που καθιστά τις κατοικίες της περιοχής αβίωτες με επιπτώσεις στην ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων και των ζώων. Απαιτούμε να σταματήσουν οι συναυλίες που δημιουργούν εντονότατη ηχορύπανση και κυκλοφοριακό χάος, απαιτούμε ο χώρος αυτός να επιστρέψει στην πρότερη νόμιμη χρήση του-κοινόχρηστος χώρος- και να αποδοθεί και πάλι στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Τις προηγούμενες ημέρες είχε πραγματοποιθεί και συνάντηση του Δημάρχου Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη με τους αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων με την Νέα Διευθύνουσα Σύμβουλο κ. Ηρώ Χατζηγεωργίου. Στη συνάντηση εκφράστηκε η πλήρης διαφωνία της Δημοτικής Αρχής και σύσσωμης της αντιπολίτευσης, στην πρόθεση της Εταιρίας για την παραχώρηση της Πλατείας Νερού σε
ιδιώτη για 40 χρόνια και τη μετατροπή της σε χώρο Συναυλιών, εκθέτοντας τη σωρεία προβλημάτων που ανακύπτουν για τους δημότες της Καλλιθέας και του Π. Φαλήρου.
Όπως σημείωσε ο κ. Ασκούνης, η Πλατεία Νερού είναι ένας από τους τελευταίους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ και αποτελεί τη μόνη διέξοδο των Κατοίκων της Καλλιθέας προς τη θάλασσα και μοναδικό χώρο εκτόνωσης των πολιτών ενός εξαιρετικά πυκνοκατοικοιμένου Δήμου.
Επισημάνθηκε ότι ήδη κατά τη διενέργεια συναυλιών στο χώρο της Πλατείας Νερού η πρόσβαση παρεμποδίζεται με περιφράξεις, ενώ η ηχορύπανση, η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, τα προβλήματα στην κυκλοφοριακή και τη συγκοινωνιακή λειτουργία, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της Καλλιθέας και των όμορων Δήμων. Σημείωσε δε, ότι έχουν ήδη συσταθεί Επιτροπές Κατοίκων, στην Καλλιθέα και το Π. Φάληρο αντιδρώντας στις αποφάσεις της ΕΤ.Α.Δ. που κάνουν τη ζωή τους ανυπόφορη.
ρεπορτάζ Δημήτρης Μπιζιώτας