Η σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια ευκαιρία να ακουστούν τα όποια παράπονα υπάρχουν αλλά και να δοθεί σήμα επανεκκίνησης, για κυβέρνηση και κόμμα θεωρείται σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί ενωτικός και θα ακούσει έναν προς έναν τους βουλευτές του είτε είναι δυσαρεστημένοι, είτε ενοχλημένοι, είτε έχουν ιδέες για την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης.
Θα περιγράψει τα σχέδια έως το τέλος της 4ετιας αφού κάνει την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ενώ δεν θα διστάσει να προχωρήσει και στην αυτοκριτική του.
Θα ξεκαθαρίσει επίσης ότι με την πολιτική που έχει ακολουθήσει η ΝΔ έχει καταφέρει από τα μεγαλύτερα ποσοστά στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις από το 2016 και μετά.
Δεν αποτελεί μυστικό ότι πολλά μέλη της γαλάζιας ΚΟ εμφανίζονται δυσαρεστημένα για κάποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.
Εκτός της ακρίβειας που επιμένει και δεν έχει αντιμετωπιστεί τόσο αποτελεσματικά, αγκάθι για τους γαλάζιους βουλευτές στην σχέση με τους ψηφοφόρους τους αποτελεί η φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, το μεταναστευτικό, τα εθνικά θέματα και βεβαίως η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο.
Για όλα αυτά αναμένεται να πάρουν το λόγο σήμερα ενώπιον του πρωθυπουργού και να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους τουλάχιστον είκοσι βουλευτές ανάμεσα στους οποίους οι Νικήτας Κακλαμάνης, Άννα Καραμανλή, Μάριος Σαλμάς, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Νότης Μηταράκης και Χαράλαμπος Αθανασίου.
Πάντως, ανεξάρτητα από που πηγάζει η πικρία του κάθε γαλάζιου βουλευτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει αποφασισμένος να τους ακούσει όλους χωρίς παρωπίδες. Τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί το καθιερωμένο «μασάζ» σε βουλευτές που εμφανίζονται ενοχλημένοι από κυβερνητικούς χειρισμούς αλλά και από την ανώτατα κυβερνητικά στελέχη από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργο Μυλωνάκη, τον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάση Νέζη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, οι οποίοι και επιχείρησαν να ρίξουν τους τόνους διαμηνύοντάς τους ότι απαιτείται εσωκομματική ισορροπία και αποφυγή φαινομένων εσωστρέφειας για να προχωρήσει η κυβέρνηση με μεγαλύτερη δυναμική το μεταρρυθμιστικό της έργο.