6 χρόνια χωρίς το Νίκο Σαλευρή

Πέρασαν έξι χρόνια από τότε που ο Νίκος Σαλευρής δεν είναι μαζί μας, ένας άνθρωπος που έτυχε να τον γνωρίζω χρόνια. Η αγάπη που είχε για την ομάδα της Καλλιθέας αλλά και για την πόλη ήταν μεγάλη και σίγουρα θα είναι κάπου ψηλά και θα την παρακολουθεί είναι καλό να κρατήσουμε τα λόγια του και να τα κάνουμε πράξεις: Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την Καλλιθέα, η ομάδα θα πρέπει να πρωταγωνιστεί για να γίνει κάτι τέτοιο οφείλουμε όλοι να είμαστε δίπλα της…

Ποιος ήταν ο Νίκος Σαλευρής και το μοιραίο μπάνιο του

Ο Νίκος Σαλευρής,δεν είχε δώσει σημεία ζωής από την 1 Αυγούστου με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η οικογένειά του και να τον αναζητήσει σε παραλία του Αλίμου, στην οποία είχε μεταβεί ο μεγαλομέτοχος της Καλλιθέας για μπάνιο. Εκεί είχαν βρεθεί τα προσωπικά του αντικείμενα και την Παρασκευή 2 Αυγούστου βρέθηκε και η σορός του.

Ο Νίκος Σαλευρής είχε ασχοληθεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο περίπου 25 χρόνια. Επί προεδρίας του ή ομάδα της Καλλιθέας, ανέβηκε το 2002 στην Α’ Εθνική. Την περίοδο που ο Σύλλογος ήταν ερασιτεχνικός δημιουργήσει τμήμα Ενόργανης γυμναστικής και Στίβου τα οποία έφτασαν να βγάζουν πρωταθλητές.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Καλλιθέας η οποία εξέφραζε τη θλίψη της από τη είδηση του θανάτου του Νίκου Σαλευρής ηταν:

«Η αθλητική οικογένεια της ΠΑΕ Καλλιθέας είναι συγκλονισμένη από τον αιφνίδιο θάνατο του αγαπητού μας προέδρου, Νίκου Σαλευρή.

Ολη η ομάδα, όλη η πόλη, όλος ο αθλητισμός σήμερα πενθεί για τον άνθρωπο που ήταν μπροστάρης στους αγώνες της Καλλιθέας.

Τον πρόεδρο που έδινε πάντα με αξιοπρέπεια και ευγένεια την μάχη για να επικρατήσει η ισονομία στο ποδόσφαιρο. Τον οικογενειάρχη που έδωσε στα παιδιά του σπουδαία ανατροφή για να συνεχίσουν το έργο του στα εκπαιδευτήρια «Σαλευρή». Τον συμπαραστάτη όλων των μελών της ομάδας. Από τους φροντιστές και τον οδηγό της ομάδας μέχρι τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, το προπονητικό τιμ και τα στελέχη της διοίκησης. Ολοι θρηνούμε για το χαμό του προέδρου της ομάδας μας.

Ο Νίκος Σαλευρής έχει γράψει τη δική του χρυσή σελίδα στην ιστορία της Καλλιθέας.

Συνέδεσε το όνομά του με τις πιο λαμπρές στιγμές του Σωματείου μας. Έκανε το όνομα της ομάδας μας γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Κέρδισε τον σεβασμό όλων των φιλάθλων που αναγνώρισαν την προσπάθειά του για τον εκσυγχρονισμό του ποδοσφαίρου. Ταύτισε το όνομά του με την Καλλιθέα.

Ο Νίκος Σαλευρής ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό. Στην οικογένειά του, στην ομάδα μας, στην πόλη της Καλλιθέας. Θα τον θυμόμαστε πάντα, θα λειτουργούμε με βάση το όραμα του για την αναγέννηση του ελληνικού αθλητισμού και θα πράττουμε με τις αρχές και τις αξίες που έδωσε σε όλο το δυναμικό του Σωματείου.

Facebook Comments Box

Απάντηση