42 κιλά ηρωίνης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πριν βγουν «στην πιάτσα»

Ένα ισχυρό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, κατάφεραν οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης και συγκεκριμένα του Τμήματος Ασφαλείας, που εντόπισαν και συνέλαβαν «έξι μέλη δύο διαφορετικών εγκληματικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και συγκεκριμένα ηρωίνης», όπως είπε στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε επί του θέματος, ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αναστάσιος Τσιπλάκης.

Λίγο νωρίτερα, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Νικόλαος Μενεξίδης είχε σημειώσει: «Για να οδηγηθούμε σε αυτήν την επιτυχία, προηγήθηκε εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκαν και αξιολογήθηκαν κατάλληλα στοιχεία, τα οποία αφορούσαν τη δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων, μια εκ των οποίων μετέφερε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα, στη συνέχεια τις παρέδιδε στα μέλη του δεύτερου κυκλώματος και αυτά με τη σειρά τους τις μετέφεραν στην Αθήνα, με σκοπό την πώληση.

Στο τελικό στάδιο των ερευνών, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν οι έξι (6) αλλοδαποί, μέλη των δυο εγκληματικών οργανώσεων και κατασχέθηκαν 42 κιλά και 120 γραμμάρια ηρωίνης».

Η ηρωίνη προοριζόταν για την ελληνική αγορά
Αυτό που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στην αστυνομική επιτυχία, είναι το γεγονός ότι η ποσότητα των ναρκωτικών προοριζόταν για την ελληνική «αγορά» στην οποία θα έφτανε τουλάχιστον τριπλάσια μετά τις προσμίξεις που συνήθως κάνουν οι έμποροι ναρκωτικών πριν διαθέσουν το εμπόρευμά τους. 

Ο εντοπισμός των ναρκωτικών και η εξάρθρωση του κυκλώματος πάντως χαρακτηρίζονται ως ακόμη μία επιτυχημένη μάχη στον πόλεμο της Αστυνομίας κατά των ναρκωτικών. Μόνο μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν περίπου 500 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και 6 κιλά ηρωίνης. «Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δίνουν καθημερινό αγώνα, πραγματοποιώντας συντονισμένες επιχειρήσεις, με στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τα οποία αποτελούν «μάστιγα» κυρίως για τους νέους ανθρώπους.

Αυτή η επιτυχία της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής έρχεται να επιβεβαιώσει ακριβώς αυτή την επίμονη και διαρκή μας προσπάθεια, για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Μια επιτυχία η οποία προστίθεται σε πολλές άλλες της ίδιας υπηρεσίας, μέσα στο έτος 2019. Ενδεικτικά θα ήθελα να αναφερθώ σε τέσσερις από αυτές: 

Την 11-6-2019 στο νομό Ροδόπης, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 70χρονο ημεδαπό ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από 87 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Επίσης, την 12-6-2019 στο νομό Γρεβενών, συνέλαβαν έναν 32χρονο αλλοδαπό και κατέσχεσαν περισσότερα από 270 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Επιπρόσθετα, την 8-7-2019 στο νομό Έβρου, συνέλαβαν 4 μέλη σπείρας που δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά ναρκωτικών από την ενδοχώρα στην περιοχή του Έβρου, με σκοπό την εξαγωγή τους στην Τουρκία και κατέσχεσαν περισσότερα από 115 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. 

Και τέλος την 5-8-2019 στο νομό Ροδόπης, συνέλαβαν 2 μέλη σπείρας τα οποία μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από 6 κιλά ηρωίνης. 

Αξίζουν, πραγματικά, πολλά συγχαρητήρια στους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής για τον επαγγελματισμό και το ζήλο που επέδειξαν σε όλες τις προαναφερόμενες αστυνομικές έρευνες και επιχειρήσεις, καθώς και στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συμμετείχαν στη χθεσινή άρτια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση», είπε χαρακτηριστικά ο κος Μενεξίδης. 

Οι «βράχοι» ηρωίνης που έριξαν στα βράχια τους διακινητές 
Περιγράφοντας λεπτομέρειες από την επιχείρηση, ο κος Τσιπλάκης αποκάλυψε κατ’ αρχήν τις ηλικίες των συλληφθέντων οι οποίοι είναι έξι αλλοδαποί: 29, 29, 34, 37, 49 και 53 έτη. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογώνων ουσιών.

Όσο για το χρονικό της αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής και αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αυτό περιγράφηκε από τον κο Τσιπλάκη ως εξής:

«Πραγματοποιήθηκαν ενδελεχείς και συστηματικές έρευνες από τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια των οποίων αξιοποιήθηκαν και αξιολογήθηκαν στοιχεία, σχετικά με τη δράση δύο οργανωμένων κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και συγκεκριμένα στη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα, από τα μέλη του ενός κυκλώματος και ακολούθως στην παράδοσή τους στα μέλη του δεύτερου κυκλώματος, για την περεταίρω μεταφορά τους στην Αθήνα, με σκοπό την πώληση. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίσθηκαν αρχικά τα τέσσερα μέλη του ενός κυκλώματος, ηλικίας 29, 34, 37 και 53 ετών, να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, οι δύο από τους παραπάνω δράστες επιβιβάστηκαν σε έτερο όχημα και μετέβησαν σε άλλο σημείο της πόλης, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγή ναρκωτικών με τα μέλη του δεύτερου κυκλώματος, ηλικίας 29 και 49 ετών, τα οποία κινούνταν επίσης με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο όχημα που επέβαιναν οι δύο δράστες, ηλικίας 29 και 49 ετών, οι οποίοι παρέλαβαν τα ναρκωτικά, βρέθηκαν σαράντα επτά (47) συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους 24 κιλών και 440 γραμμαρίων. 

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο πρώτο όχημα το οποίο δεν μετέβη στο σημείο της συναλλαγής, εντόπισαν επιμελώς κρυμμένες στο εσωτερικό των θυρών του, ακόμη τριάντα τέσσερεις (34) συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους 17 κιλών και 680 γραμμαρίων».

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκαν συνολικά:  

  • 81 συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους 42 κιλών και 120 γραμμαρίων
  • 3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • Το χρηματικό ποσό των 145 ευρώ, 480 Λέβα Βουλγαρίας και 3.900 Λεκ Αλβανίας
  • Πλήθος κινητών τηλεφώνων. 

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. 

Facebook Comments Box

Απάντηση