40αρηδες και Διατροφή

Γραφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η καλή και υγιεινή ζωή δεν αρκεί απλά. Είναι ζητούμενο να τρέφεσαι σωστά και να προσαρμόζεσαι σε όλα αυτά που «φωνάζει» το σώμα σου, το οποίο έχει κλείσει τα 40. Τι σημαίνει αυτό; 

Έχεις φτάσει τα 40 και αναπολείς τις μέρες που μπορούσες να κάνεις γυμναστική και το σώμα σου να επανέρχεται σχετικά γρήγορα στα φυσιολογικά του επίπεδα χωρίς να ταλαιπωρείσαι από πιασίματα; Τα πράγματα είναι απλά: οι διατροφικές σου συνήθειες πρέπει να προσαρμοστούν στα δεδομένα της ηλικίας σου.

Η καλή και υγιεινή ζωή δεν αρκεί απλά. Είναι ζητούμενο να τρέφεσαι σωστά και να προσαρμόζεσαι σε όλα αυτά που «φωνάζει» το σώμα σου, το οποίο έχει κλείσει τα 40. Τι σημαίνει αυτό; Ότι στον οργανισμό σου πρέπει να εισέρχεται τέτοια ποσότητα πρωτεϊνών έτσι ώστε να είναι σε θέση να σας βοηθάει να βρίσκεστε μονίμως σε καλή κατάσταση.

Περισσότερη πρωτεΐνη

Η ποσότητα αυτή αυξάνεται όσο πιο πολύ μεγαλώνουμε. Ένας άνθρωπος που είναι 40 χρονών, ακόμα και αν βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση και γυμνάζεται συστηματικά, χρειάζεται περισσότερη πρωτεΐνη σε σχέση με άτομα νεώτερης ηλικίας. Το αγγλόφωνο περιοδικό «International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism» διενήργησε μια έρευνα σχετικά με το ζήτημα.

Περισσότερα εδω 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Κορονοϊός: 1585 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα - 40 νεκροί και 521 διασωληνωμένοι

Απάντηση

Recommended
Την απόφαση να ιδρύσει ένα νέο σωματείο το οποίο θα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: