Υγεία

40αρηδες και Διατροφή

Γραφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η καλή και υγιεινή ζωή δεν αρκεί απλά. Είναι ζητούμενο να τρέφεσαι σωστά και να προσαρμόζεσαι σε όλα αυτά που «φωνάζει» το σώμα σου, το οποίο έχει κλείσει τα 40. Τι σημαίνει αυτό; 

Έχεις φτάσει τα 40 και αναπολείς τις μέρες που μπορούσες να κάνεις γυμναστική και το σώμα σου να επανέρχεται σχετικά γρήγορα στα φυσιολογικά του επίπεδα χωρίς να ταλαιπωρείσαι από πιασίματα; Τα πράγματα είναι απλά: οι διατροφικές σου συνήθειες πρέπει να προσαρμοστούν στα δεδομένα της ηλικίας σου.

Η καλή και υγιεινή ζωή δεν αρκεί απλά. Είναι ζητούμενο να τρέφεσαι σωστά και να προσαρμόζεσαι σε όλα αυτά που «φωνάζει» το σώμα σου, το οποίο έχει κλείσει τα 40. Τι σημαίνει αυτό; Ότι στον οργανισμό σου πρέπει να εισέρχεται τέτοια ποσότητα πρωτεϊνών έτσι ώστε να είναι σε θέση να σας βοηθάει να βρίσκεστε μονίμως σε καλή κατάσταση.

Περισσότερη πρωτεΐνη

Η ποσότητα αυτή αυξάνεται όσο πιο πολύ μεγαλώνουμε. Ένας άνθρωπος που είναι 40 χρονών, ακόμα και αν βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση και γυμνάζεται συστηματικά, χρειάζεται περισσότερη πρωτεΐνη σε σχέση με άτομα νεώτερης ηλικίας. Το αγγλόφωνο περιοδικό «International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism» διενήργησε μια έρευνα σχετικά με το ζήτημα.

Περισσότερα εδω 

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Κορωνοϊός - Ιταλία: 349 νεκροί σε μια μέρα από την πανδημία.

Απάντηση