31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα -Απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις.

Στα 418 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς υπάρχουν 31 νέα. Την ίδια ώρα, οι νεκροί ανέρχονται στους πέντε. Με τη σειρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από αύριο, απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις πάνω από 10 ατόμων με ποινικές κυρώσεις έως 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και ευθύνη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, τα 64 είναι απροσδιόριστα,  79 άνθρωποι νοσηλεύονται και 13 είναι διασηλωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.  Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία.

Παράλληλα, 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 εργαστηριακά δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι δεν πρέπει να δημιουργείται φόβος ότι θα γίνουμε Ιταλία και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.

«Περιμένουμε περισσότερα κρούσματα. Σταδιακά δεν θα ανακοινώνουμε ένα – ένα τα κρούσματα αλλά μόνο τα σοβαρά», σημείωσε.

Ακόμη ανακοίνωσε την επέκταση των 7 ημέρων καραντίνας για τους υγειονομικούς και στις δημόσιες υπηρεσίες που απαραίτητες για τη λειτουργία του κράτους.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, υπάρχει επάρκεια στα τεστ για τον κορωνοϊό σύμφωνα με τα κριτήρια του ΕΟΔΥ που στηρίζονται στις κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων και των διεθνών οργανισμών.

Χαρδαλιάς: Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων

Με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως η προσπάθεια συνεχίζεται και ο κρατικός μηχανισμός συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Με βάση τα νέα δεδομένα, ανακοίνωσε πως από αύριο, Πέμπτη, απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με 10 και πάνω άτομα, με κύρωση 1.000 ευρώ. 

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
H Τουρκία έκλεισε τα χερσαία σύνορα της με την Ελλάδα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: