23 Ιουλίου στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής Τα οστά του Στυλιανού Καλμπουρτζή

Η νεκρώσιμος ακολουθία του αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή τελέστηκε, χθες, Παρασκευή 23 Ιουλίου στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Όπως ανακοινώθηκε, παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο βουλευτής Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, οι δήμαρχοι Μεγαρέων Γρηγόριος Ι. Σταμούλης, Καλλιθέας Δημήτριος Κάρναβος και Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου.
Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος ο οποίος ήταν στην τελετή μαζί με τους Αντιδημάρχους Βάσω Μαργαρίτη και Λάζαρο Λασκαρίδη σε ανάρτηση του στη σελίδα στο fb αναφέρει:
Με μεγάλη συγκίνηση ενταφιάσαμε σήμερα, τα οστά του Καλλιθεάτη ήρωα της Κύπρου, Αντιστράτηγου του πυροβολικού, Στυλιανού Καλμπουρτζή, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στις 23 Ιουλίου του 1974 στην Κύπρο, προκειμένου να υπερασπίσει μέχρι την τελευταία στιγμή το νησί από τους Τούρκους εισβολείς. Τα οστά του, που βρέθηκαν το 2015, σε ομαδικό τάφο κοντά στο πεδίο της μάχης, ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA και επαναπατρίσθηκαν για να ταφούν στη σχολή Πυροβολικού από όπου αποφοίτησε. Παρούσες στην τελετή οι δύο κόρες του, οι σύντροφοί του από τη μάχη της Κύπρου, αντιπροσωπεία από το Δήμο Καλλιθέας καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Τιμή και δόξα στον ήρωα Στυλιανό Καλμπουρτζή.

Τη νεκρώσιμο ακολουθία του ήρωα Στυλιανού Καλμπουρτζή, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στις 23 Ιουλίου 1974, παρακολούθησαν εκτός από τους συγγενείς του, δεκάδες εν ζωή συμπολεμιστές του που υπηρέτησαν υπό τη διοίκησή του στην 181 Μοίρα Μέσου Πυροβολικού, συμμαθητές του από τη ΣΣΕ Τάξεως 1950, απόστρατοι αξιωματικοί του Πυροβολικού, συγγενείς και οικογένειες αγνοουμένων Ελλαδιτών και Κυπρίων από την εισβολή του Αττίλα.

διάβασε και αυτό  Δημήτρης Κάρναβος: Δωρεάν άρδευση του Δημοτικού πρασίνου με 14 γεωτρήσεις στην Καλλιθέα

 

Η ταφή πραγματοποιήθηκε σε χώρο εντός του Μνημείο Πεσόντων Αγνώστου Πυροβολητού, όπου έχουν τοποθετηθεί οι προτομές των Παύλου Μελά, Δημητρίου Κωστάκη, Στυλιανού Καλμπουρτζή, Κωνσταντίνου Βέρση και Εμμανουήλ Χατζηδάκη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

fb Δημήτρη Κάρναβου

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
του Αρχιμ. Τιμοθέου Γεωργίου  Εφημερίου του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: