25η Μαρτίου 2017 – 25η Μαρτίου 2019

Ο Δήμος Καλλιθέας θα τιμήσει τους Ήρωες του 1821 το 2019; Τι θα γίνει με τις καταθέσεις στεφάνων;

Από το αρχείο kalitheapress.gr

To 2017 με απόφαση του Δημάρχου Καλλιθέας κ.Δημήτρη Κάρναβου λόγους Ασφαλείας η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων των κομμάτων και φορέων στο μνημείο της Πλατείας Ηρώου ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ.
Το υπόλοιπο εορταστικό πρόγραμμα και φυσικά η μαθητική παρέλαση θα γίνουν κανονικά

Θέμα εχει προκύψει με την απόφαση του Δημάρχου Καλλιθέας κ.Κάρναβου για την κατάθεση στεφάνου απο την Χρυσή Αυγή στην Καλλιθέα καθώς ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Η Καλλιθέα Μπροστά” κ.Θοδωρής Ψαλιδόπουλος απέστειλε επιστολή στον δήμαρχο και στις δημοτικές παρατάξεις της πόλης στην οποία ζητά συγκεκριμένα:
Καλλιθέα, 23 Μαρτίου 2017
Επείγον – Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Προς
κ. Δημήτρη Κάρναβο
Δήμαρχο Καλλιθέας
Κύριε Δήμαρχε,
Τόσο για λόγους αρχής, αλλά λαμβάνοντας επιπλέον υπ’ όψη το θόρυβο και τις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη, σας καλώ όπως αναθεωρήσετε την απόφασή σας και μη αποδεχθείτε το αίτημα εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων, στην πλατεία Κύπρου, κατά τις εκδηλώσεις επ’ ευκαιρία της 196ης επετείου της Επανάστασης του 1821.
Για το σκοπό αυτό, προτείνομε εξάλλου την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου δεν αμφιβάλλω ότι ομόθυμα θα απέρριπτε τις επιδιώξεις της εν λόγω οργάνωσης.
Θοδωρής Ψαλιδόπουλος
Σε ερώτηση μας στον κ.Κωνσταντίνο Ζωάκο εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στην πόλη μας ανέφερε σαν τρίτο κόμμα που έχουμε εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες στη βουλή εχουμε δικαιωμα και στην Καλλιθέα οπως και σε αλλους δήμους αφού εχουμε και εκπροσώπους στην τοπική αυτοδιοίκηση να καταθέτουμε στεφάνι για τιμήσουμε τους ήρωες της πατρίδας μας του 1821..
και η συνέχεια :
Παρ, 24/03/2017 – 16:59
ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας: Να μην αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να εμφανιστεί στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου
ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας: Να μην αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να εμφανιστεί στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καλλιθέας καταγγέλλει τη δημοτική αρχή της Καλλιθέας για την απόφασή της να επιτρέψει στους φασίστες της Χρυσής Αυγής να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής δεν έχουν καμιά θέση σε οποιαδήποτε εκδήλωση πραγματοποιείται στην πόλη μας.

Η Χρυσή Αυγή είναι μια φασιστική-εγκληματική οργάνωση, η δολοφονική δράση της οποίας έχει γίνει πια γνωστή σε όλους και σε όλες. Ύστερα από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, λίγο πιο δίπλα μόνο από την πλατεία, στην οποία η δημοτική αρχή τούς έδωσε την άδεια να παρουσιαστούν «επισήμως» στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου· ύστερα από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον μαθητή Λυκείου, που έγινε και πάλι δίπλα μας, στην Κοψαχείλα του Παλαιού Φαλήρου τον Φλεβάρη του 2013· και ύστερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβρη του 2013 καμιά δημοτική αρχή και κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια του πραγματικού χαρακτήρα της φασιστικής οργάνωσης. Στην ίδια την Καλλιθέα, η δράση των φασιστών της Χρυσής Αυγής υπήρξε ιδιαίτερα «πλούσια» μια προηγούμενη περίοδο: από το 2011 μέχρι το 2012 υπήρξαν πυρπολήσεις λατρευτικών χώρων μουσουλμάνων και πυρπολήσεις σπιτιών προσφύγων/μεταναστών. Υπήρξαν ξυλοδαρμοί, μαχαιρώματα και επιθέσεις σε πρόσφυγες, μετανάστες και νέους της Καλλιθέας από χρυσαυγίτες. Υπήρξε επίθεση οργανωμένης συμμορίας της Χρυσής Αυγής σε κόσμο που συμμετείχε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου το 2013.

Όλα αυτά είναι γνωστά και όλα αυτά βρήκαν την απάντησή τους από το μαζικό, λαϊκό αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας, το οποίο ανάγκασε τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής να εξαφανιστούν στους υπονόμους απ’ τους οποίους βγήκαν. Απ’ αυτούς τους υπονόμους προσπαθούν να ξαναβγούν και πάλι – αυτή τη φορά με τη βοήθεια της δημοτικής αρχής.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να ανακαλέσει άμεσα την άδεια επίσημης εμφάνισης των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

Καλούμε το λαό της Καλλιθέας να μην αφήσει στους φασίστες να εκμεταλλευτούν τη βοήθεια της δημοτικής αρχής για να ξαναρχίσουν το δολοφονικό τους έργο στις γειτονιές μας.

Το λαϊκό αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας δεν θα επιτρέψει στους φασίστες να εμφανίζονται δημόσια και «επίσημα» στην πόλη μας.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην αντιφασιστική κινητοποίηση ενάντια στην συμμετοχή των χρυσαυγιτών στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

πηγή: http://www.ramona.me

Facebook Comments Box

Απάντηση