ΚοινωνίαΠεριφέρειες

2015 Καύσωνας στην Αθήνα

«2015 καύσωνας στην Αθήνα», του Νίκου Στέφου (ή πολιτικό θρίλερ, σύμφωνα με το συγγραφέα) το οποίο επιχειρεί να ρίξει φως στα παρασκήνια των κρίσιμων διαπραγματεύσεων του καλοκαιριού του 2015 μέσα από συζητήσεις με πρωταγωνιστές της περιόδου και ενδελεχή ιστορική έρευνα, παρουσιάσθηκε χτες στο αθηναϊκό κοινό , σε ειδική εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρ. πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του προέδρου της ΝΔ την κρίσιμη εκείνη στιγμή, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έδωσε την ευκαιρία στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα, Νίκο Παππά, να διασταυρώσουν τα ξίφη τους για το τι έγινε το πολιτικά «καυτό» εκείνο καλοκαίρι.

Στις 286 σελίδες του βιβλίου-πολιτικού θρίλερ που κυκλοφορεί από την ΑΘens Bookstore Publications και προλογίζει ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο δημοσιογράφος Νίκος Στέφος ερευνά άγνωστα πολιτικά παρασκήνια για το δραματικό καλοκαίρι του 2015.
Στο νέο του βιβλίο «2015, καύσωνας στην Αθήνας», η νύχτα του δημοψηφίσματος, οι συγκρούσεις στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, η αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία από τον Αντώνη Σαμαρά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ο ρόλος του Προκόπη Παυλόπουλου, διαφωτίζονται μέσα από ανέκδοτες συνομιλίες και συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές της εποχής, το «Ναι» και το «Όχι», ο «Ρεαλισμός και η «kolotoumba»» και ο δρόμος προς το τρίτο μνημόνιο επανέρχονται στη μνήμη των αναγνωστών.

Πώς αποφάσισε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη «μεγάλη ανατροπή»; Ποιες μυστικές πολιτικές συναλλαγές υπήρξαν;

Ξεκινώντας από τους χορούς στην πλατεία Συντάγματος το βράδυ της 5ης Ιουλίου, τότε που τα εκατομμύρια «Όχι», που λίγοι περίμεναν, έστρεψαν τη διεθνή προσοχή στην Ελλάδα και φτάνοντας στην προκήρυξη των εκλογών, ο Νίκος Στέφος επιχειρεί μια inside δημοσιογραφική έρευνα γύρω από τα γεγονότα και όσα συνέβησαν πίσω από τα φλας των μίντια στην εσωτερική πολιτική σκηνή και με την ελπίδα «πως δεν θα ξαναζήσουμε ποτέ μια τέτοια δοκιμασία…»

διάβασε και αυτό  Οι Σέρρες Πενθούν κλειστά τα σχολεία αναβάλλονται οι εορταστικές εκδηλώσεις

Ας το ελπίσουμε , βιβλία σαν του Νίκου Στέφου αποτελούν εργαλεία για να αποφύγουμε μια τετοια προοπτική.
αρθρο της Ντέπης Στενού

Facebook Comments Box

Απάντηση