11 παροπλισμένα απορριμματοφόρα στον Δήμο Καλλιθέας! Εικόνα διάλυσης και απαξίωσης στην καθαριότητα!

Έντεκα απορριμματοφόρα του Δήμου Καλλιθέας είναι χαλασμένα και παροπλισμένα κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Πολυχρονίδης κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με συνέπεια την άθλια κατάσταση της καθαριότητας της πόλης μας.

Η έλλειψη των απορριμματοφόρων έχει σήμερα ως συνέπεια την δυσκολία της αποκομιδής σκουπιδιών και  το τεράστιο κόστος για τον Δήμο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι απορριμματοφόρο του Δήμου παρέμεινε
για 11 μήνες σε συνεργείο διότι δεν είχε πληρωθεί το κόστος επισκευής του!

Τα υπόλοιπα απορριμματοφόρα του Δήμου καθημερινά κάνουν διπλοβάρδιες με αποτέλεσμα τα οχήματα να καταπονούνται και να προκύπτουν νέες φθορές και ζημιές. Όσα ακόμη λειτουργούν έχουν σοβαρές ελλείψεις όπως: φάρους, φώτα στόπ, φώτα πορείας ακόμη και προβλήματα στα φρένα κάτι που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και για τους πολίτες.

Επί πλέον, υπάρχουν ελλείψεις σε είδη ατομικής προστασίας όπως υποδήματα, γιλέκα προστασίας, αδιάβροχες μάσκες, κ.α. που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το κόστος για τα απορριμματοφόρα οχήματα στην βραδινή βάρδια είναι δεκαπλάσιο σε σχέση με την πρωϊνή.
Συγκεκριμένα για την αποκομιδή στην βραδινή βάρδια το κόστος είναι 12,62 ευρώ ανά τόνο ενώ για την πρωινή το κόστος είναι 1,26 ευρώ! Δεκαπλάσιο το κόστος για τον Δήμο και τους πολίτες!

Για την εικόνα της πρωτοφανούς διάλυσης του τομέα καθαριότητας της πόλης αποκλειστική ευθύνη φέρει η Διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας με την αδιαφορία, την προχειρότητα και την έλλειψη προγραμματισμού σε ένα τόσο σημαντικό τομέα. Η κατάντια είναι απερίγραπτη και πρωτοφανής !

Ο κος Κάρναβος θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ευθύνεται για την διάλυση του στόλου των απορριμματοφόρων, για την καθαριότητα της πόλης αλλά  και για την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών.

Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της Καλλιθέας δεν επικρατούσε αυτή η εικόνα παρακμής.

Η καθαριότητα της Καλλιθέας είναι αυτονόητη και όχι ζητούμενη!

Facebook Comments Box

Απάντηση

%d