ΕκδηλώσειςΝαυτιλία

1η Regatta Σαρωνικού 2021 «Ιωσήφ Θεοδώρου»

Ενδιαφέρουσες διαδρομές, γρήγορες πλεύσεις,
θερμό κλίμα και χαρούμενη ιστιοπλοϊκή διάθεση

Ο ΣΕΑΝΑΤΚ διοργάνωσε από Παρασκευή 16 Ιουλίου έως και Δευτέρα 19 Ιουλίου τον αγώνα 1η Regatta Σαρωνικού 2021, αφιερωμένη στη μνήμη του εκλιπόντος μέλους και πρώην Αντιπροέδρου «Ιωσήφ Θεοδώρου».

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Όμιλό μας για πρώτη φορά, με ιδιαίτερη επιτυχία και νέες διαδρομές. Η συμμετοχή περίπου τριάντα σκαφών θεωρείται πολύ ικανοποιητική, δεδομένης της αντίξοης συγκυρίας και των περιορισμών. Αυτονόητη ήταν η σχολαστική τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου με τη συμβολή και εποπτεία των τοπικών αρχών.

Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός την ένταξη της Ερμιόνης, ενός πανέμορφου και φιλόξενου ιστιοπλοϊκού τόπου, στον κατάλογο των προορισμών ενός επίσημου ιστιοπλοϊκού αγώνα Ανοικτής Θάλασσας. Η επιλογή μας επιβεβαιώθηκε με το παραπάνω από την ευχάριστη διαμονή και την ιδιαίτερη φιλοξενία των τοπικών φορέων.

Η Ύδρα παραμένει πάντοτε ένας αγαπημένος, επιβλητικός και ιστορικός προορισμός. Το μεγάλο στοίχημα του απρόσκοπτου ελλιμενισμού των σκαφών στην καρδιά του καλοκαιριού κερδήθηκε με την αμέριστη συμπαράσταση του Λιμεναρχείου Ύδρας και του Λιμενικού Ταμείου.

Η διαδρομή της πρώτης ημέρας ήταν πολύ γρήγορη, αφού όλα τα σκάφη τερμάτισαν κοντά στη Ν. Σουπιά μέχρι τη δύση του ήλιου. Η επόμενη ημέρα ξεκούρασης βρήκε το στόλο στην Ερμιόνη, όπου πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις των νικητών σε πολύ χαρούμενη διάθεση.

Την Κυριακή η ελικοειδής διαδρομή με σημαδούρες στο κανάλι της Ύδρας δεν ήταν όσο σύντομη θα θέλαμε, αφού ο άνεμος δεν βοήθησε. Τα σκάφη ελλιμενίστηκαν χωρίς πρόβλημα στο λιμάνι της Ύδρας και μετά τις βραβεύσεις και το παραδοσιακό τοπικό κέρασμα, τα πληρώματα απόλαυσαν την περιήγηση στην πόλη.

Η πλεύση της τελευταίας ημέρας από την Ύδρα στον Πόρο ήταν γρήγορη, λόγω του ευνοϊκού ανέμου, με τον τερματισμό να έχει στηθεί μπροστά από το ξενοδοχείο στο Μοναστήρι.

διάβασε και αυτό  Η δομική μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα στο επίκεντρο του Συνεδρίου της Ε.Κ.Δ.Δ.Α

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: