Ο οργανισμός «Ακαδημία: Κοινωνία & Αθλητισμός» στο Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες 26/9/2020, το Κύπελλο Αθλητικής
Ναυαγοσωστικής Ελλάδος που διοργάνωσε ο πιστοποιημένος για το άθλημα
φορέας, η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ), στο
Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου, υπό την αιγίδα του Οργανισμού «Ακαδημία: Κοινωνία & Αθλητισμός»
Οι αγώνες περιελάμβαναν την διεξαγωγή αγωνισμάτων αθλητικής
ναυαγοσωστικής σε πισίνα, δηλαδή προσομοιώσεις διαφόρων καταστάσεων
διάσωσης, με συναγωνιστική μορφή. Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία
τους Ολυμπιονίκες, διακεκριμένοι αθλητές και προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους. Οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν σε διάφορες ηλικιακές ομάδες ενώ για πρώτη φορά διοργανώθηκαν αγωνίσματα στις κατηγορίες των ΑμεΑ.
Εκτός από τον οργανισμό «Ακαδημία: Κοινωνία & Αθλητισμός», την
εκδήλωση υποστήριξαν πολλοί άλλοι αξιόλογοι οργανισμοί όπως οι: Princess Charlene of Monaco Foundation, Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, Make the Minute Matter, British Universities' Lifesaving Club Association, ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών και Κοινωνικών Νομικών Σπουδών η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πλήθος εθελοντών.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του οργανισμού «Ακαδημία:
Κοινωνία & Αθλητισμός» και Ολυμπιονίκης της πάλης κα Βούλα Ζυγούρη έλαβε τιμητική διάκριση από τον Πρόεδρο της ΕΑΝΕ Δρ. Στάθη Αβραμίδης για την υποστήριξή της στο άθλημα και την διοργάνωση και προλόγισε τους αγώνες αναφέροντας:
«Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με τόσο μεγάλη και προσβάσιμη ακτογραμμή
αλλά και καιρικές συνθήκες που μας κάνουν να θέλουμε να μπούμε στο νερό
είναι επόμενο να σημειώνονται πολλά επικίνδυνα περιστατικά. Οργανισμός μας, ο οποίος κυρίως αποσκοπεί στην αντιμετώπιση κοινωνιών προβλημάτων διαμέσου του αθλητισμού αλλά και εγώ προσωπικά ως Ολυμπιονίκης και ναυαγοσώστρια δεν μπορώ παρά να χαιρετίσω την σημερινή διοργάνωση και να ευχαριστήσω την ΕΑΝΕ για την πρωτοβουλία. Διότι ο σωστικός αθλητισμός είναι το μόνο άθλημα που διατηρεί τη δημόσια υγεία με τέτοιο, ουσιαστικό και διασκεδαστικό τρόπο παρέχοντας παράλληλα την δυνατότητα στους αθλητές, τους προπονητές και τους θεατές να εξοικειωθούν με την διάσωση της ανθρώπινης ζωής. Ας απολαύσουμε τους αγώνες και ας κάνουμε μπορούμε για να καταστήσουμε την Ελλάδα μας ασφαλέστερη».

Facebook Comments Box

Απάντηση