Νέα μέτρα ανακοινώνει η κυβέρνηση.

«Απλώνουμε δίχτυ ασφαλείας» για την κοινωνία τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας για την εφαρμογή νέων μέτρων.

Εφαρμόζουν πολιτικές για να κρατήσουμε κοινωνία όρθια, τόνισε ο ΥΠΟΙΚ, ο οποίος τόνισε πως με τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται καλύπτονται 600.000 επιχειρήσεις, ήτοι 1,2 εκατομμύρια μισθωτοί. Όπως τόνισε, πρόκειται για το 60% των ιδιωτικών επιχειρήσεων, αλλά και 550.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων.

«Η συνολική ταμειακή επιβάρυνση αυτών των μέτρων είναι 6 δισεκατομμύρια ευρώ για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο», είπε, ακόμη.

Όπως τόνισε, το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων αντιστοιχεί στο 2,5 του ΑΕΠ της χώρας, το οποίο «είναι υψηλότερο από τον μέσο όσο στην ΕΕ, που είναι 2%».

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως είναι δεδομένη η «επιβάρυνση του προϋπολογισμού», αναφέροντας πως επίκειται μία βαθιά κρίση και η οικονομία θα γυρίσει σε ύφεση, η οποία όμως θα είναι παροδική.

Ωστόσο, εμφανίστηκε σίγουρος πως οι συνέπειες της πανδημίας θα περιοριστούν

Είναι χρέος μας να συμπεριφερόμαστε με «υπομονή και κοινωνική αλληλεγγύη για να βγούμε» από αυτή την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Facebook Comments Box

Απάντηση