Μητσοτάκης: Επίσημη ανακοίνωση για κοινωνικό μέρισμα πριν από τα Χριστούγεννα – Πόσοι και ποιοι οι δικαιούχοι

Από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Πόσοι οι δικαιούχοι και πότε θα καταβληθεί – στοχευμένη η κατεύθυνση σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Κοινωνικό μέρισμα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ. Ο ίδιος επισήμανε ότι η κυβέρνηση μείωσε ΕΝΦΙΑ, έδωσε επίδομα θέρμανσης νωρίς και μειώνει την προκαταβολή του φόρου κατα 50%.

«Σήμερα ανακοινώνω ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Και με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.

Τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, και μια κατηγορία για την οποία νοιάζομαι ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ!

Ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Οικονομικών στο τέλος της εβδομάδας. Έτσι αποδεικνύουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία».

Ικανοποίηση για το συνέδριο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του συνεδρίου τονίζοντας πως επί δύο παραγωγικές ημέρες, οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου της Ν.Δ υπηρέτησαν απόλυτα το στόχο του: Έθεσαν στο κέντρο του προβληματισμού μας τα μεγάλα ζητήματα της εποχής.

«Το συνέδριο μας ήταν σύγχρονο, καινοτόμο, δημιουργικό. Όπως ταιριάζει σε μια παράταξη μου αντικρίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση. Η σύγκριση με άλλες κομματικές συναθροίσεις που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο ήταν καταλυτική. Εμείς συνομιλούμε με όλη την κοινωνία και ανοίγουμε τις πόρτες μας στις φωνές που έρχονται από το αύριο. Δεν ανακυκλώνουμε το φθαρμένα υλικά του χθες» είπε προσθέτοντας πως υπήρξε ένας ουσιαστικός διάλογος. «Αυτός, ακριβώς, είναι ο μεγάλος πλούτος της παράταξής μας.

Βλέπει κατάματα την Ιστορία και στρέφεται στα νέα ζητούμενα. Ανανεώνει, με τόλμη και ριζοσπαστισμό, τα ιδεολογικά της εργαλεία. Και δεν διστάζει να ενσωματώνει στη σκέψη της και άλλες ιδέες, που φυσούν και πέρα από τα δικά της κομματικά σύνορα. Κατορθώνει, έτσι, να συντονίζεται με ευρύτερες πλειοψηφίες. Να απευθύνεται στις αναζητήσεις των νέων ανθρώπων. Αλλά και να υιοθετεί τα μηνύματα της κοινωνίας που συχνά κινείται πιο γρήγορα απ’ τις πολιτικές δυνάμεις» είπε φέρνοντας ως παράδειγματα την ψήφος των Αποδήμων και το προφανές και πάνδημο αίτημα, όπως είπε χαρακτηριστικά, για ασφάλεια στα Πανεπιστήμια και στις γειτονιές, που τώρα βρίσκει απάντηση.

«Οι Έλληνες υποδέχονται μέτρα ώριμα από καιρό, όπως η πολιτική μας κατά του καπνού. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το αυτονόητο. Έχει βιώσει το παράλογο και έχει διαπιστώσει πως αυτό γρήγορα μετατρέπεται σε ανεύθυνο. Και όταν γίνεται, πλέον, καθεστώς, τότε κακοφορμίζει. Και καταλήγει αυθαίρετο και άδικο» είπε.

Facebook Comments Box

Απάντηση