Καιρός meteo: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες, στα έξι μέτρα θα φτάσουν τα κύματα

Αγριεύει ο καιρός τις επόμενες ώρες με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Απαγορευτικό απόπλου ισχύει ήδη σε πολλά λιμάνια καθώς σύμφωνα με το meteo το ύψος των κυμάτων θα φτάσει στα έξι μέτρα.

Οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά θα ενταθούν και στη διάρκεια της ημέρας βαθμιαία θα επεκταθούν στα βόρεια και στη συνέχεια στα περισσότερα τμήματα της χώρας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές ώρες θα είναι έντονα στην Ήπειρο και στο Βόρειο Ιόνιο, ενώ από τις απογευματινές ώρες στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Θράκη και αργότερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

KAKO

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα, ενώ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

ΚΑΚΟ 2

Ιδιαίτερα ενισχυμένοι θα πνέουν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη, με εντάσεις όπου θα φτάνουν τα οκτώ μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο τα εννέα μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 – 8 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς τοπικά έως πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Οι νοτιοδυτικοί και δυτικοί θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, σύμφωνα με το EAA-meteo, θα προκαλέσουν πολύ μεγάλο κυματισμό, δημιουργώντας ενδεχομένως προβλήματα τόσο στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, όσο και στις παραθαλάσσιες περιοχές.

ΚΑΚΟ 3

Σύμφωνα με το κυματικό αριθμητικό μοντέλο WAM του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το σημαντικό ύψος των κυμάτων στο Βορειοανατολικό Αιγαίο τις απογευματινές ώρες θα φτάσει περίπου τα 5 μέτρα, ενώ στο Νότιο Ιόνιο τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα φτάσει περίπου τα 6 μέτρα. 

πηγή: https://www.dikaiologitika.gr

Facebook Comments Box

Απάντηση