ΕπιχειρήσειςΚοινωνία

ΚΑΔ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΙΑΙΟΥ

Πολλές επαγγελματικές οργανώσεις, σωματεία, επιχειρήσεις και αυτοαπασχολουμένοι ζητούν να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για όσους πλήττονται από τον κορωνοϊό. Τα μηνύματα αυτά λαμβάνουν καθημερινά τα γραφεία των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.
Γεγονός είναι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Υπουργείων, οι φορολογικές ελαφρύνσεις, οι ασφαλιστικές διευκολύνσεις, τα επιδόματα και οι επιδοτήσεις θα δίνονται αυστηρά στις επιχειρήσεις που ανήκουν σε κλάδους που πλήττονται δραστικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού, οι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι που δεν ανήκουν στο λιανεμπόριο, στον τουρισμό και στις μεταφορές, που είναι ήδη επιλέξιμοι για στήριξη, ζητούν ο Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας (ΚΑΔ) τους να ενταχθεί σε αυτούς που θα λάβουν βοήθεια.
Τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης είναι οριζόντια, αφορούν όλες τις επιχειρήσεις των επιλέξιμων Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας, οι επιχειρήσεις αυτές είτε ειναι ανοικτές, είτε λειτουργεί μέρος της δραστηριότητάς , είτε κλείνουν με κρατική εντολή, είτε κλείνουν με δική τους πρωτοβουλία.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε αρχικά ανακοινώσει πως οι κλάδοι που θα ενισχυθούν θα επιλεγούν αυστηρά με βάση τα ημερήσια στοιχεία ηλεκτρονικών συναλλαγών που αυτό διαθέτει, σε συνδυασμό με τις σχετικές αποφάσεις για απαγόρευση λειτουργίας συγκεκριμένων κλάδων που έχουν εκδοθεί.
ρεπορτάζ Δημήτρης Μπιζιώτας

Facebook Comments Box
διάβασε και αυτό  Διεθνής ημέρα Μπύρας

Απάντηση