Πολιτισμός

Θέατρο της Δευτέρας 4ος χρόνος στην Καλλιθέα

Με 11 ξεχωριστές παραστάσεις, που αυτή τη στιγμή ανεβαίνουν σε κεντρικές αθηναϊκές σκηνές, ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 22 Μαΐου ο 4ο χρόνος από «Το Θέατρο της
Δευτέρας στην Καλλιθέα».

Ο θεσμός αυτός του Δήμου Καλλιθέας, ξεκίνησε το 2020 και ανελλιπώς κάθε Δευτέρα (πλην της Μεγάλης και της Διακαινησίμου) προσφέρει εντελώς δωρεάν στους κατοίκους υψηλού επιπέδου παραστάσεις. Το μόνο που πρέπει να κάνουν όσοι ενδιαφέρονται να τις παρακολουθήσουν είναι να επικοινωνούν από την Τρίτη ως την επόμενη Δευτέρα (εξαιρουμένου του σαββατοκύριακου) στο 210
9570001, από τις 8 π.μ. ως τις 3 μ.μ., για να εξασφαλίσουν τη θέση τους.

 

PROGRAMMA THEATRO 2023_NEW_14-02-2023 (1)

Κατ’ εξαίρεση, λόγω της Καθαρής Δευτέρας, η πρώτη παράσταση θα ανέβει την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ. Παρουσιάζοντας τον 4ο χρόνο του θεσμού, ο δήμαρχος Καλλιθέας
Δημήτρης Κάρναβος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα, συνεχίζει για τέταρτη χρονιά την επιτυχημένη πορεία του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Για άλλη μία χρονιά, οι δημότες μας θα παρακολουθήσουν, στην πόλη τους, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, έντεκα από τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις των κεντρικών σκηνών της Αθήνας και όπως πάντα, η είσοδος είναι ελεύθερη, τηρουμένης βέβαια της σειράς προτεραιότητας.

Ο θεσμός του «Θεάτρου της Δευτέρας στην Καλλιθέα» έρχεται να συμπληρώσει τις επιλογές πολιτισμού και ψυχαγωγίας που ο Δήμος Καλλιθέας στηρίζει και προάγει κάθε χρόνο, όλο τον χρόνο, με δράσεις υψηλού επιπέδου, όπως το Πολιτιστικό Καλοκαίρι, το Μεσογειακό Φεστιβάλ, τα Χαροκόπεια, το Ρεμπέτικο Τριήμερο στις Τζιτζιφιές και το Μαθητικό Φεστιβάλ, οι συναυλίες της Φιλαρμονικής του Δήμου μας και του Ωδείου μας, οι εκδηλώσεις των τοπικών μας συλλόγων αλλά και
μεμονωμένων καταξιωμένων καλλιτεχνών και βέβαια η συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή.
Φέτος και όσον αφορά στον πολιτισμό είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι εξασφαλίσαμε για την Καλλιθέα μας τη δημιουργία ενός από τα καλύτερα και πιο σύγχρονα πολιτιστικά κέντρα της χώρας.

διάβασε και αυτό  ΟΙ “ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ “ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Στο οικόπεδο της οδού Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων, θα ανεγερθεί ένα πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δύο σύγχρονα μεγάλα αμφιθέατρα πολλαπλών χρήσεων και δυνατοτήτων, τη μετεγκατάσταση της δημοτικής βιβλιοθήκης σε τριπλάσιο σύγχρονο χώρο, το νέο «σπίτι» των τμημάτων της ερασιτεχνικής δημιουργίας, θερινό κινηματογράφο στην οροφή και υπόγειες θέσεις στάθμευσης για την εξυπηρέτηση του κτιρίου.

Το θέατρο, η μεγάλη προσφορά της Ελλάδας στην τέχνη και τον πολιτισμό, δεν είναι μόνο ένα μέσον ψυχαγωγίας αλλά αποτελεί και ένα βήμα ανάδειξης ήθους και υψηλών ιδανικών που τόσο έχουμε ανάγκη. Καλή διασκέδαση».

Για «Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα», ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού και ΚΕΠ Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε τις ακόλουθες επισημάνσεις:

«Ο Δήμος Καλλιθέας αγαπάει το θέατρο και το αποδεικνύει διαρκώς. Ο θεσμός του «Θεάτρου της Δευτέρας στην Καλλιθέα», έχει υπερπηδήσει πλέον τα τοπικά σύνορα και αποτελεί πολιτιστικό γεγονός στην Αττική.

Με παραγωγές υψηλής αισθητικής, οι κεντρικοί αθηναϊκοί θίασοι «μετακομίζουν» για μια μέρα στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, φέρνοντας το ιδιαίτερης αξίας καλλιτεχνικό προϊόν στο δικό μας χώρο, με ελεύθερη είσοδο για τους Καλλιθεάτες.

Εισήλθαμε αισίως στον 4ο χρόνο του θεσμού αυτού, που όπως αποδεικνύεται περίτρανα δεν είναι εφήμερος, αλλά ήλθε για να μείνει. Όπως συμβαίνει με το τετράμηνης πλέον διάρκειας «Πολιτιστικό
Καλοκαίρι και Φθινόπωρο», με τις Χριστουγεννιάτικες και Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου αλλά κι όλα τα άλλα δρώμενα που όχι απλά γεμίζουν, αλλά υπερχειλίζουν την ετήσια καλλιτεχνική και πνευματική ατζέντα.
Τα τελευταία χρόνια, κάθε γωνιά της πόλης «μυρίζει» Πολιτισμό. Με μεγάλες και μικρές εστίες που της έχουν προσδώσει αυτό που της έλειπε. Αυτή είναι η αναβαθμισμένη Καλλιθέα του πνεύματος και των
τεχνών. Με συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις (που κατά μέσο όρο πραγματοποιούνται μία την εβδομάδα), εκδηλώσεις για παιδιά και εφήβους, αναβίωση παραδοσιακών δρώμενων (όπως είναι το Ρεμπέτικο Τριήμερο και το Έθιμο του Κλήδονα), ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας της πόλης με έμφαση στην περίοδο της Εθνικής Αντίστασης αλλά και στα μεγάλα επετειακά γεγονότα, με δύο θερινούς κινηματογράφους να λειτουργούν καθημερινά επί 2,5 μήνες προβάλλοντας διαφορετική ταινία κάθε βράδυ, με εικαστικά και λογοτεχνικά, με το θέατρο σκιών ν’ αγκαλιάζει τρεις γενιές αναβιώνοντας τη ζωή στη γειτονιά, και πολλά ακόμα.

διάβασε και αυτό  Μ.Καραγάτσης: «ο καλός λογοτέχνης μας παρουσιάζει όπως θέλουμε να είμαστε, ενώ εκείνος που τολμάει να μας παρουσιάζει όπως είμαστε, είναι κακός λογοτέχνης»

Κι όλα αυτά να κατανέμονται ισομερώς σε όλα τα σημεία που καλύπτει ο μεγάλος μας Δήμος. Για μας η Καλλιθέα είναι ενιαία και αδιαίρετη, με τις Τζιτζιφιές να σφύζουν από κόσμο στις εκδηλώσεις μας και με το βόρειο τμήμα να παίρνει τη δική του ξεχωριστή θέση με τα «Χαροκόπεια», που φέτος εισέρχονται στον 3ο χρόνο τους. Δεν υπάρχει πια ξεχασμένη Καλλιθέα». Ο Πολιτισμός εκτείνεται από τα σύνορα γύρω από το «Ελ Πάσο» και τα Σφαγεία, περνάει από το Κέντρο και τα Προσφυγικά, συνεχίζει στον «Μαύρο Γάτο» και στα Περόνια κι αλωνίζει στο νότιο τμήμα.

Είμαστε υπερήφανοι για την Καλλιθέα-Πόλη Πολιτισμού, που δημιουργούμε, όλοι μαζί! Από κοινού με σας και τη μαζική συμμετοχή σας στα δημόσια δρώμενα αλλά και στις δομές του Δήμου. Σ’ ένα
στέρεο οικοδόμημα για το είναι το παρόν σ’ ένα ακόμα καλύτερο μέλλον».

Οι 11 παραστάσεις που θα ανέβουν φέτος στο «Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα», είναι οι εξής:

– ΤΡΙΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 (Κατ  εξαίρεση λόγω της αργίας της προηγούμενης μέρας) – Ώρα έναρξης 20:00

Άκρως Συμπαντικό!

της Charlotte Jones σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη με τους: Κώστα Καζανά, Μπέσσυ Μάλφα, Μιχάλη Μαρκάτη, Κωνσταντίνο Μουταφτσή, Φωτεινή Ντεμίρη, Τζούλι Τσόλκα.

– ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 – Ώρα έναρξης 20:00

Καπετάν Μιχάλης, Ελευθερία ή Θάνατος του Νίκου Καζαντζάκη

σε σκηνοθεσία Μανώλη Ιωνά με τους: Τάσο Γιαννόπουλο, Δημήτρη Κανέλλο, Περικλή Λιανό, Κωνσταντίνο Μπάζα, Ειρήνη Παπαδημάτου, Ορέστη Τρίκα, Ελένη Φίλιππα.

– ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 – Ώρα έναρξης 20:00

Αθώος ή ένοχος; του Jeffrey Archer

σε σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη με τους: Νόνη Ιωαννίδου, Αντώνη Ραμπαούνη, Γιώργο
Φρατζεσκάκη, Αννέτα Παπαθανασίου, Σαράντο Γεωγλερή, Κώστα Ζέκο, Βαρβάρα Λάρμου, Στάθη Λαγκάδα.

διάβασε και αυτό  Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ του Θόρντον Ουάιλντερ

– ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 – Ώρα έναρξης 20:00

Η Αφροδίτη με τη γούνα του Λεοπόλντ φον Ζάχερ-Μαζόχ

σε σκηνοθεσία Θανάση Κουρλαμπά με τους: Θανάση Κουρλαμπά, Αμαλία Νίνου.

– ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 – Ώρα έναρξης 20:00

Θέλει τέχνη ο έρωτας του Βιτόριο Κανούτσι

σε σκηνοθεσία Γιώργου Ματαράγκα με τους: Πέτρο Ξεκούκη, Νέλλη Γκίνη, Ασπασία Κοκόση, Ιωάννα Κολονέλου , Σταυρούλα Καμνή, Ηλία Παπακωνσταντίνου και τον Γιώργο Ματαράγκα.

– ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 – Ώρα έναρξης 20:00

Το καρέ του Έρωτα του Κώστα Πρετεντέρη

σε σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη με τους: Κυριακή Γάσπαρη, Έλενα Δελακούρα,
Γιώργο Κοντογιάννη, Μάκη Πατέλη, Θοδωρή Ρωμανίδη, Οδυσσέα Σταμούλη.

– ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 – Ώρα έναρξης 20:00

Έγκλημα στο Κατσικονήσι του Ούγκο Μπέτι

σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού με τους (αλφαβητικά): Ρούλα Αντωνοπούλου, Σάββα
Σουρμελίδη, Μιχάλη Αλικάκο, Μαίρη Βιδάλη, Βάνα Βάσιου.

– ΤΡΙΤΗ 2 ΜΑΪΟΥ 2023 (Κατ εξαίρεση λόγω της αργίας της προηγούμενης μέρας) – Ώρα έναρξης 20:00

Μποστ &Φλωξ ή αλλιώς χοντρός και λιγνός της Δήμητρας Παπαδήμα

σε σκηνοθεσία Γιάννη Μποσταντζόγλου και Κώστα Φλωκατούλα με τους: Γιάννη Μποσταντζόγλου, Κώστα Φλωκατούλα.

– ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΜΑΪΟΥ 2023 – Ώρα έναρξης 20:00

Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης σε κείμενο Νάσης Τουμπακάρη

βασισμένο στην αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη με σκηνοθέτη και ερμηνευτή τον Θανάση Παπαγεωργίου.

– ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΪΟΥ 2023 – Ώρα έναρξης 20:00

Τι είδε ο Μπάτλερ του Joe Orton

σε σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου με τους: Κώστα Αποστολάκη, Σπύρο Πούλη, Μαρία Φιλίππου,
Αντώνη Καλομοιράκη, Μελίνα Σπετσιέρη, Σπύρο Κυριάκο.

– ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΜΑΪΟΥ 2023 – Ώρα έναρξης 20:00

Παρασκευή και 13
του Αντώνη Καλομοιράκη σε σκηνοθεσία Ευθύμη Χρήστου με τους: Αντώνη Καλομοιράκη, Εύη Κολιούλη, Τερέζα Καζιτόρη, Χρήστο Ματσιαρόκο, Ξένη Βασιλάκη.

Facebook Comments Box

Απάντηση