Κοινωνία

Η Ψηφιακή ταυτότητα είναι γεγονός

  Ο λόγος για το covid free wallet των κινητών τηλεφώνων, όπως ανακοίνωσε στη Bουλή ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Λιβάνιος, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην ταυτότητα ψηφιακής μορφής, θα είναι καταχωρημένα στοιχεία του κατόχου της, όπως φωτογραφία, όνομα και ημερομηνία γέννησης, προκειμένου να διενεργείται ευκολότερος ο έλεγχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού και της ταυτοποίησης για την είσοδο στο κατάστημα.

Ο ίδιος δήλωσε: «Έχουμε παρατηρήσει όλοι ότι όταν πάμε σε ένα κατάστημα σύμφωνα με τα μέτρα που υπάρχουν κατά της διάδοσης του κορωνοϊού μαζί με το πιστοποιητικό που έχουμε στο κινητό μας ή σε έγχαρτη μορφή, μας ζητάνε και την ταυτότητά προκειμένου να διαπιστώσουν ότι συμπίπτει το όνομα με το πρόσωπο, το οποίο θέλει να εισέλθει σε ένα κατάστημα».

Τα 5 app που θα βελτιώσουν τη ζωή μας

Παράλληλα, το πεδίο των καινοτομιών διευρύνουν οι νέες πρακτικές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς απλοποιούν διαδικασίες που μέχρι πρόσφατα προσέκρουαν σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Ταυτότητες, ψηφιακές υπογραφές, βιβλιάριο υγείας, δίπλωμα οδήγησης και Δικαιοσύνη αποτελούν τα πέντε σημεία ψηφιακής αναβάθμισης.

Στο ψηφιακό wallet θα προστεθούν εκτός από τις ταυτότητες και άλλες υπηρεσίες όπως το δίπλωμα οδήγησης και το βιβλιάριο υγείας.

Από τον Ιανουάριο, αρχίζει η χορήγηση 656.500 ψηφιακών υπογραφών σε επαγγελματίες, λογιστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δημοσίους υπαλλήλους, σε πολίτες που θα το ζητήσουν, ενώ αναφορικά με τον τομέα της ταυτοποίησης θα ακολουθηθεί στρατηγική ψηφιοποίησης της ταυτοποίησης, δηλαδή της παροχής υπηρεσιών με πολύ αυξημένο επίπεδο ασφαλείας από το σπίτι ή από τη δουλειά, από το κινητό, τον υπολογιστή ή το τάμπλετ.

διάβασε και αυτό  Αττίκ: Ο διαβάτης της ζωής

Στις αρχές του νέου έτους, και συγκεκριμένα το πρώτο τρίμηνο του 2022 ειδικότερα, θα εφαρμοστεί ακόμη μια σημαντική καινοτομία, αφού όλα τα παιδιά θα αποκτήσουν ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας.

Καινοτόμες πρακτικές δρομολογούνται και για τον χώρο της Δικαιοσύνης καθώς στο Σχέδιο Ελλάδα 2.0 υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι που αφορά έργα για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης μέσω της ψηφιοποίησης.

Facebook Comments Box

Απάντηση