Ψάρια στα κανάλια της Βενετίας αισιόδοξες εικόνες.

Δελφίνια κολυμπούν στα λιμάνια της Ιταλίας και ψάρια στα κανάλια της Βενετίας όσο οι κάτοικοι βρίσκονται σε καραντίνα

H Ιταλία βρίσκεται στην δεύτερη εβδομάδα καραντίνας και οι ταλαιπωρημένοι φίλοι μας Ιταλοί έχουν πολύ χρόνο στην διάθεσή τους να θαυμάσουν την θέα έξω από το παράθυρό τους. Έτσι, όσοι μένουν στην γειτονική χώρα ανακάλυψαν πρόσφατα μία πολύ ευχάριστη έκπληξη που ίσως τους έδωσε κάποια δόση αισιοδοξίας σε αυτήν την σκοτεινή περίοδο. Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε λοιπόν, τα νερά της Βενετίας έχουν καθαρίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς η απουσία ανθρώπων (και gondolas) έχει μειώσει δραματικά την ρύπανση και βοηθήσει το περιβάλλον να «ανασάνει».

Στο τουίτερ τα νέα διαδόθηκαν συνοδευμένα με το hashtag #humansaretherealvirus, δηλαδή «οι άνθρωποι είναι ο πραγματικός ιός», το οποίο υποστηρίζει πως η ανθρωπότητα είναι υπεύθυνη για τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της φύσης και οι καιροί μας αποδεικνύουν πως εκείνη επιστρέφει για να διεκδικήσει ό,τι της ανήκει.

Ενσωματωμένο βίντεο

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Τα δελφίνια δεν είναι τα μόνα που έχουν επιστρέψει στα νερά της Ιταλίας. Όλων των ειδών τα ψάρια πλέον κολυμπάνε ανενόχλητα χωρίς την ρύπανση, ενώ κάποιοι ισχυρίζονται πως έχουν δει ακόμα και κύκνους να κάνουν την βόλτα τους.

Και στην στεριά υπάρχουν αγριογούρουνα! Κυκλοφορούν στους δρόμους της Ρώμης και της Φλωρεντίας ψάχνοντας κάτι να μασουλήσουν, προσφέροντας ένα κάπως τρομακτικό αλλά ταυτόχρονα σουρεαλιστικό θέαμα.

Οι Ιταλοί μοιράζονται ανάλογες φωτογραφίες από τα προσωπικά τους social media, ενώ συμβουλεύουν ο ένας τον άλλον να μείνει στο σπίτι έως ότου η έξαρση του κορωνοϊού να υποχωρήσει.

Ας ελπίσουμε πως αυτό θα συμβεί σύντομα.

Ενσωματωμένο βίντεο

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Κώστας Μπακογιάννης με ΕΣΑμεΑ για μια βιώσιμη πόλη για τα άτομα με αναπηρία

Απάντηση

Recommended
Έφυγε από την ζωή, το πρωί της Παρασκευής 20/3, ο…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: