Έκρηξη σημειώθηκε σε σκάφος που έπλεε κοντά στην παραλία του Άγιου Ιωάννη, στη Χαλκιδική και μετέφερε 5μελή οικογένεια. Εκείνη τη στιγμή η παραλία ήταν γεμάτη κόσμο που έσπευσε προς το σκάφος για να βοηθήσει.
Αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με το voria.gr, δήλωσαν πως από την έκρηξη προκλήθηκε ωστικό κύμα που έριξε το ένα παιδί στη θάλασσα. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν η μητέρα και δύο από τα παιδιά, ενώ το σκάφος κάηκε ολοσχερώς.
Η πενταμελής οικογένεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου. Οι γιατροί που τους εξέτασαν εκεί έκριναν ότι το 8χρονο κοριτσάκι θα πρέπει να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, καθώς φέρει τραύματα στο θώρακα και στην κοιλιά. Η υγεία όλων των υπολοίπων κρίθηκε ότι δεν εμπνέει ανησυχία.
Στο σημείο έσπευσε και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Θεσσαλονίκης, ωστόσο η φωτιά είχε ήδη σβήσει. Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.