Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Ο προϋπολογισμός προσγειώνει τον κ. Μητσοτάκη στη σκληρή πραγματικότητα

Για προϋπολογισμό που προσγειώνει τον πρωθυπουργό στη σκληρή πραγματικότητα, έκανε λόγο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στη Βουλή.

«Άλλαξε η Κυβέρνηση, όμως δεν άλλαξε η πολιτική! Αυτόν τον Προϋπολογισμό θα μπορούσε κάλλιστα να τον υπογράφει ο κ. Τσακαλώτος. Στις ίδιες ράγες κινείται. Τα υπερπλεονάσματα είναι πάντα εδώ. Οι δεσμεύσεις Τσίπρα παραμένουν ισχυρές. Και οι πολίτες παραμένουν στο ίδιο έργο θεατές» ανέφερε η κ. Γεννηματά.

«Ο προϋπολογισμός του 2020 προσγειώνει τον κ. Μητσοτάκη. Από την «εικονική κανονικότητα» που παρουσιάζει, στη σκληρή πραγματικότητα που ζούμε. Οι αδικίες δεν αντιμετωπίζονται με την πολιτική σας» πρόσθεσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Η κ. Γεννηματά σχολίασε πως «τα υψηλά πρωτογενή πλεόνασμα γονατίζουν νοικοκυριά και οικονομία» ενώ, σε σχέση με τις αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές, υποστήριξε πως είναι «χωρίς σύνδεση με νέες επενδύσεις και απασχόληση».

Αναφορικά με την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για «επιδόματα προσωρινά και προπληρωμένα στο δεκαπλάσιο από τους πολίτες» και πως «απλώς εφέτος ο γαλάζιος Άγιος Βασίλης αντικατέστησε τον ροζ».

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης ενισχύει την κοινωνική αδικία και πως απουσιάζουν μέτρα υπέρ των συνταξιούχων, των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων. 

«Τα μικρά και μεσαία εισοδήματα θα φορτωθούν και πάλι όλα τα βάρη. Οι όρκοι της ΝΔ για την στήριξη της μεσαίας τάξης καταπατήθηκαν από το πρώτο εξάμηνο» υποστήριξε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας πως το ΚΙΝΑΛ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.  

πηγή: https://m.naftemporiki.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Επτά ερωτήματα που αφορούν τον Προϋπολογισμό του 2020 και ισάριθμες…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: