ΑΛΛΑ

Φονικό το πέρασμα της κακοκαιρίας – Μία νεκρή, βιβλική καταστροφή

Φονικό το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη χώρα, καθώς μια γυναίκα 55 ετών έχασε τη ζωή της στη Σκοτίνα Πιερίαςόταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα νερά ρέματος. Την ίδια ώρα ανθρώπινες ζωές βρέθηκαν σε κίνδυνο από τα ορμητικά νερά των ποταμιών και των χειμάρρων που υπερχείλισαν παρασύροντας ότι έβρισκαν στο ορμητικό πέρασμά τους.

Γέφυρες κατέρρευσαν, σπίτια πλημμύρισαν, επιχειρήσεις καταστράφηκαν, ζωικό κεφάλαιο χάθηκε, δέντρα ξεριζώθηκαν με την καταμέτρηση των συνεπειών σε υποδομές και αγροτικές καλλιέργειες να μην μπορεί ακόμη να αποτιμηθεί.

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι σε Ήπειρο, Δυτική και Κεντρική Ελλάδα από τις χθεσινές έντονες βροχοπτώσεις, ενώ νωρίτερα το πρωί ολοκληρώθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων από το χωριό Κόμμα στη Φθιώτιδα και από σπίτια στο νότιο τμήμα της Λαμίας, που πλημμύρισαν από την υπερχείλιση του Σπερχειού.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν σε Δυτική Αχαΐα, Μεσολόγγι, Ναύπακτο και Ήπειρο, όπου πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και καλλιέργειες, παρασύρθηκαν γέφυρες και έκλεισαν δρόμοι, ενώ κάτοικοι πολλών χωριών απομακρύνθηκαν προληπτικά από τα σπίτια τους.

Συνεργεία και κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές δίνουν μάχη με το χρόνο για να απομακρύνουν νερά και λάσπες από τις πλημμυρισμένες περιοχές και να ανοίξουν τους δρόμους από τις κατολισθήσεις που προκάλεσε η κακοκαιρία Καρμέλ, η οποία έπληξε κυρίως τη Δυτική Ελλάδα.

Βγήκε η θάλασσα στη στεριά

Στην Αργολίδα οι θυελλώδεις νοτιάδες που έπληξαν τα παράλια της περιοχής από τη νύχτα του Σαββάτου σήκωσαν μεγάλα κύματα με συνέπεια πέτρες και χαλίκια από τον βυθό να βγουν στο οδόστρωμα της παραλιακής οδού Ν. Κίου Μύλων, ενώ τμήμα του οδοστρώματος κατέρρευσε.

Οι έντονες βροχοπτώσεις σε Ηλεία και Αχαΐα, είχαν ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει ο ποταμός Αλφειός και τα νερά να κατευθύνονται προς τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

διάβασε και αυτό  Όταν η αγάπη σκοτώνει...

Πηγή: ertnews.gr

 

Facebook Comments Box

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: