Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2019 στην Αθήνα

Πολλές γλώσσες – Μια γιορτή
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, 11:00–18:00
Σεράφειο δήμου Αθηναίων, Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη
Στο πλαίσιο της «1ης Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Πολιτισμών»
του δικτύου EUNIC στην Αθήνα με την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net
Είσοδος ελεύθερη
Γιορτάστε μαζί μας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2019!
Ταξιδέψτε με όχημα τη γλώσσα από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και ανακαλύψτε τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών!
Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, 11:00–18:00, στο Σεράφειο Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Καινοτομίας του δήμου Αθηναίων.
Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών για 7η συνεχή χρονιά και, μαζί με Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και Πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών-μελών της EUNIC Αθήνας, την Πρεσβεία της Γεωργίας, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Σύλλογο των Αποφοίτων Διδασκαλίας Γλωσσών στην Ευρώπη, μεταμορφώνουν το Σεράφειο του δήμου Αθηναίων σε ένα πολυπολιτιστικό και πολυγλωσσικό φεστιβάλ τραγουδιού, συζητήσεων, χορού και αφήγησης με διαδραστικά παιχνίδια για όλη την οικογένεια.
Ετοιμαστείτε για μια ολοήμερη γιορτή με περίπτερα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και φορείς, ζωγραφική προσώπου για τους μικρούς μας φίλους, εκπλήξεις και πολλά δώρα!
Από τις 12 το μεσημέρι, η ραδιοφωνική Βαβέλ θα εκπέμπει ζωντανά από το Σεράφειο ένα μοναδικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Φεστιβάλ ραδιοφώνου και ακρόασης Longueur dondesFestival de la radio et de l‘écoute. Το ραδιοφωνικό πρόγραμμα θα  περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνεντεύξεις δρόμου, αναγνώσεις σε διάφορες γλώσσες, συζητήσεις με συγγραφείς και ειδικούς σε θέματα γλωσσών, κουίζ κ.ά. Θα ακολουθήσει DJ set με μουσικές από ολόκληρη την Ευρώπη.
Τip για τους σινεφίλ: σε ξεχωριστή αίθουσα θα προβάλλονται ταινίες μικρού μήκους και ποικίλου περιεχομένου για όλη την οικογένεια από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες!
Τη μεγάλη αυτή γιορτή για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2019 συμπληρώνει η περιοδεύουσα έκθεση του «Μικρού Πρίγκιπα» που περιλαμβάνει εκδόσεις σε δεκάδες γλώσσες και διαλέκτους, ευρωπαϊκές και μη. Από τη Λισαβόνα στο Βίλνιους και από το Βουκουρέστι στο Ελσίνκι, η έκθεση ταξιδεύει ανά την Ευρώπη και εμπλουτίζεται σε κάθε της σταθμό. Το πασίγνωστο βιβλίο του γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ ―το οποίο αποτελεί παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο και εξακολουθεί να συγκινεί αναγνώστες κάθε ηλικίας 76 χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση― δίνει την αφορμή στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο να διοργανώσει, με την υποστήριξη του Γραφείου της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπαιδευτικές δραστηριότητες για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 5-12 χρόνων, με τίτλο: «Ο Μικρός Πρίγκιπας και ο υπέροχος μεγάλος κόσμος των γλωσσών». Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν τα βιβλία, ν’ ανακαλύψουν διαφορετικές γλώσσες, αλφάβητα και χώρες, και να δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές, συμμετέχοντας έτσι στον φετινό εορτασμό της πολυγλωσσίας και της γλωσσομάθειας!
ΚληρώσειςΜείνετε μαζί μας μέχρι το τέλος της εκδήλωσης και κερδίστε μικρά και μεγάλα δώρα που θα κληρώνονται καθ’ όλη την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 1ης Εβδομάδας Ευρωπαϊκών Πολιτισμών του δικτύου EUNIC στην Αθήνα με την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net.
Οι διοργανωτές: British Council, Γαλλικό Ινστιτούτο, GoetheInstitut Athen, ÖSD-Institut Griechenland, Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Ουγγαρίας, Πρεσβεία της Γεωργίας στην Ελλάδα, Νορβηγική πρεσβεία σε συνεργασία με το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, Σπίτι της Κύπρου σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ινστιτούτο Θερβάντες, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Υπουργείο Εξωτερικών, Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.
Συνεργαζόμενοι φορείς: Erasmus Student Network, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σύλλογος Αποφοίτων Διδασκαλίας Γλωσσών στην Ευρώπη
Συντονισμός εκδήλωσης: Goethe-Institut Athen
Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό: Βίκυ Τραχανή, Vicky.Trachani@goethe.de, Τηλ.: 210- 3661043
Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών
Μαθήματα υποτιτλισμού ταινιών, 10λεπτα μαθήματα ξένων γλωσσών, ραδιοφωνικό κουίζ: ιδού ορισμένες από τις περισσότερες από 100 δραστηριότητες που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ολόκληρη την Ευρώπη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών. Όπως κάθε χρόνο, στόχος της εκδήλωσης είναι να γιορτάσει τον γλωσσικό πλούτο της Ευρώπης και να τιμήσει την πολυγλωσσία και την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Ο Επίτροπος κ. Γκίντερ Έτινγκερ, αρμόδιος για τον προϋπολογισμό, τους ανθρώπινους πόρους, τη μετάφραση και τη διερμηνεία, δήλωσε: « Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζούμε σε μια μικρή περιοχή και συχνά επικοινωνούμε με ανθρώπους από άλλες χώρες που δεν μιλούν τη γλώσσα μας. Για να μπορούμε να κατανοούμε ο ένας τον άλλον και να επικοινωνούμε αποτελεσματικά, πρέπει να μαθαίνουμε τις γλώσσες και να τις χρησιμοποιούμε. Καλώ τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες που διοργανώνονται επ’ ευκαιρία αυτής της Ευρωπαϊκής Ημέρας, ελπίζοντας ότι θα τους παροτρύνουν να μάθουν νέες γλώσσες. Τούτο θα δώσει σε όλους τη δυνατότητα καλύτερης αλληλοκατανόησης μεταξύ γειτόνων, είτε βρίσκονται στην Ευρώπη είτε όχι». Η φετινή χρονιά αντιστοιχεί στην 19η έκδοση της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Γλωσσών — μιας κοινής πρωτοβουλίας της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης με σκοπό να ενθαρρύνει την εκμάθηση γλωσσών στην Ευρώπη. Περισσότερες πληροφορίες για τη φετινή έκδοση διατίθενται στο διαδίκτυο εδώ.
Facebook Comments Box

Απάντηση