Υπόκοφες Εκρήξεις σε Σαντορίνη και Νάξο

Οι κάτοικοι της Σαντορίνης και της Νάξου είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι ύστερα από τις δύο ισχυρές και υπόκωφες εκρήξεις που έγιναν αισθητές το απόγευμα της Πέμπτης. Εκρήξεις ιδαίτερες αισθητές και ισχυρές που τα παραθυρόφυλλα και οι πόρτες ταρακουνήθηκαν.
Το zougla.gr ήρθε σε επαφή με το αστυνομικό τμήμα της Σαντορίνης το οποίο επιβεβαίωσε το γεγονός και ανέφερε πως διερευνώνται τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη αυτή. Οι κάτοικοι της Σαντορίνης και της Νάξου αναμένουν από το απόγευμα κάποια εξήγηση από τις τοπικές αρχές, αλλά μέχρι στιγμής επικρατεί απόλυτη σιγή.
Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας ανάρτησε στο facebook την εξής πληροφορία: Υπάρχουν σκέψεις που ανέφερε ο συνάδελφος Κώστας Παπαζάχος για ανθρωπογενή αίτια της δόνησης που κατεγράφη στην Σαντορίνη. Πχ έκρηξη στο λατομείο στον Πύργο. Αλλά η δόνηση έχει καταγραφή σε σταθμό απέναντι στην Θηρασιά και στην Νέα Καμμένη και όχι στον σχολικό σεισμογράφο στο Εμπορείο που είναι πιο κοντά στον Πύργο….και εάν είναι έκρηξη από άνθρωπο είναι μεγάλη και θα διαπιστωθεί και επιστημονικά σε λίγο. Επίσης η εκδοχή να πέρασε υπερηχητικό και να έσπασε το φράγμα του ήχου…τα εξετάζουμε επιστημονικά δεν πανικοβάλουμε. Το zougla.gr επικοινώνησε επίσης με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, από όπου μας ανέφεραν ότι αυτή την ώρα γίνονται αναλύσεις από τις καταγραφές που σημειώθηκαν στους σεισμογράφους που είναι εγκατεστημένοι στην περιοχή, και τα αποτελέσματα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον
πηγή zougla.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

διάβασε και αυτό  Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών... Εφηβεία και Ναρκωτικά

Απάντηση

Recommended
Η Κριτική μας στη διαδικτυακή σελίδα kallithea Press απέναντι στα…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: