Υπογράφηκε η σύμβαση για την ημιπεζοδρόμηση της οδού Αρχιπυροσβέστη Σπυρόπουλου στο Μοσχάτο

Ένα ακόμα έργο με σκοπό την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών Μοσχάτου και Ταύρου βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησής του καθώς υπογράφηκε η σύμβαση της ημιπεζοδρόμησης της οδού Αρχιπυροσβέστη Σπυρόπουλου από την οδό Θεσσαλονίκης έως την οδό Πειραιώς, μεταξύ του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου εκ μέρους του Δήμου και του αναδόχου του έργου.

Το έργο προβλέπει την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων με αντίστοιχη μείωση του οδοστρώματος της οδού Αρχιπυροσβέστη Σπυρόπουλου και της συμβολής με την οδό Θεσσαλονίκης.

Στόχος του έργου είναι να εξασφαλιστεί η ασφαλής και ανεμπόδιστη πρόσβαση παιδιών και ΑΜΕΑ στον 4ο Βρεφονηπιακό Σταθμό, τόσο από την οδό Πειραιώς, όσο και από την πεζογέφυρα της οδού Θεσσαλονίκης. Μετά την διαπλάτυνση το νέο πλάτος οδοστρώματος θα είναι 5,25μ.

Επίσης, προβλέπονται εργασίες απορροής ομβρίων, φύτευσης νέων δένδρων, τοποθέτησης προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, κατασκευής νέου ασφαλτοτάπητα και κυκλοφοριακής σήμανσης.

Το έργο έχει κόστος 56.883€ και η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω ΣΑΤΑ.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η ημιπεζοδρόμηση της οδού Αρχιπυροσβέστη Σπυρόπουλου μπαίνει στην φάση της υλοποίησής της, καθώς είναι απαραίτητο να διασφαλίσουμε την πρόσβαση των παιδιών και των ΑΜΕΑ στον νέο 4ο Βρεφονηπιακό Σταθμό μας που εξυπηρετεί κατοίκους τόσο του Μοσχάτου όσο και του Ταύρου. Επίσης, στον συγκεκριμένο δρόμο πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής που δέχεται πολλούς επισκέπτες καθημερινά. Θέλω να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας που εργάστηκε  για την υλοποίηση και αυτού του έργου. Ως Δημοτική Αρχή τιμούμε με έργο την εμπιστοσύνη των πολιτών για έναν Δήμο πιο ανθρώπινο, πιο σύγχρονο».

Facebook Comments Box

Απάντηση