Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Επιτάξτε τώρα τις ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη

«Δεν μας είπατε τι θα γίνει τώρα στη Θεσσαλονίκη. Θα επιτάξετε τα ιδιωτικά νοσοκομεία; Τα δημόσια νοσοκομεία είναι γεμάτα, αλλά το Διαβαλκανικό είναι άνετο. Θα χρησιμοποιήσετε το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο. Επιπλέον, οι ιδιωτικές κλινικές δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται με προνομιακούς όρους για τον ιδιώτη σε ό,τι αφορά την χρηματική αποζημίωση τους.»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι κρύβεται πίσω από τους επιστήμονες και τον κάλεσε να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για να φανεί τι πρότειναν οι επιστήμονες και τις έκανε η κυβέρνηση.

«Δεν συναισθάνεστε την κρισιμότητα των στιγμών», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του, απαντώντας στον πρωθυπουργό και του άσκησε κριτική για την άρνησή του να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Επιχειρηματολογώντας ότι δεν «συναισθάνεται την πραγματικότητα» ρώτησε τον πρωθυπουργό: «Τι έχετε να απαντήσετε στους συγγενείς εκείνων που έχασαν την ζωή τους από τον κορονοϊό; Ήλθατε σε αυτή την αίθουσα για να μας πείτε ότι στο Βέλγιο πεθαίνουν περισσότεροι… Δεν μας είπατε τι θα κάνετε για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Για άλλη μία φορά επιτεθήκατε στην Αριστερά».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κατέθεσαν εποικοδομητικές προτάσεις. Εσείς αυτάρεσκα υπερηφανεύεστε ότι τα έχετε κάνει όλα καλά και αντιπολιτεύεστε την αντιπολίτευση. Μία σύσκεψη πολιτικών αρχηγών θα ήταν χρήσιμη για να καταλάβετε κι εσείς ότι πρέπει να σωθεί ότι μπορεί να σωθεί. Εσείς όμως το αρνείστε».

διάβασε και αυτό  Κυριάκος Μητσοτάκης Η ΕΛΛΑΔΑ δεν θα ανεχτεί επιθετική συμπεριφορά και άλλη παραβίαση της Ελληνικής Κυριαρχίας από Τουρκία

Απάντησε στην μομφή του κ. Μητσοτάκη ότι μοιράζει την ομιλία του στους δημοσιογράφους που περιλαμβάνει και χαρακτηρισμούς προς τον πρωθυπουργό πριν ακούσει την δική ομιλία λέγοντας: «Στέλνω σχέδιο ομιλίας στους δημοσιογράφους, εσείς στέλνετε φιρμάνι στους δημοσιογράφους τι θα παίξουν, όπως την περασμένη εβδομάδα που στείλατε φιρμάνι παίξτε ότι “ο Τσίπρας χτυπάει τον Τσιόδρα”. Αυτή είναι η αντίληψή σας για την δημοκρατία και την ενημέρωση των πολιτών», συμπλήρωσε.

O Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του πρότεινε:

-Να γίνουν μαζικά τεστ στα παιδιά στα σχολεία.

-Να χορηγηθούν υπολογιστές στους μαθητές για να μπορέσουν όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν ισότιμα στην τελεκπαίδευση.

-Να αποδεχτεί η κυβέρνηση την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα έκτακτο εισόδημα πανδημίας (400 ευρώ) για 4 εκατομμύρια άτομα,

-Να στηριχτούν οι μακροχρόνια άνεργοι.

Πηγή: newsbomb.gr

Facebook Comments BoxΑκολουθήστε το Kalithea Press στο Google News Feed, για να ενημερώνεστε σωστά και έγκαιρα

Απάντηση

Recommended
Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης , ανέφερε σε εκπομπή…
Cresta Posts Box by CP
Content | Menu | Access panel
Αρέσει σε %d bloggers: